Neil Gaiman’dan yeni roman: “Yolun Sonundaki Okyanus”

Kasım 7, 2013

Neil Gaiman’dan yeni roman: “Yolun Sonundaki Okyanus”

yolunsonundaki okyanusNeil Gaiman’ın, yayımlandığı ilk hafta çok satanlar listesinin zirvesini zorlayan, yepyeni romanı Yolun Sonundaki Okyanus, Zeynep Heyzen Ateş çevirisiyle İthaki Yayınları’nca yayımlandı.

 Haziran ayında İngiltere’de yayımlanan romanın adı, yazarın doğum yeri olan Porsmouth’ta bir caddeye verildi. Gaiman’ın tabiriyle “Anansi Çocukları’ndan sonra yazdığı ilk yetişkin romanı” olan Yolun Sonundaki Okyanus, Tom Hanks’in yapımcılığında sinemaya uyarlanacak.

İngiltere’de küçük bir kasaba… Orta yaşlı bir adam bir cenazeye katılmak için çocukluğunun geçtiği kasabaya döner. Çocukluğunu geçirdiği ev uzun yıllar önce yıkılmış olmasına rağmen henüz yedi yaşındayken tanıştığı ve hayatını değiştiren Lettie Hempstock’un annesi ve ninesiyle yaşadığı çiftlik evine uğramaktan kendini alamaz. Lettie’yi uzun yıllardır düşünmemiş olmasına rağmen, şimdi onun aslında bir okyanus olduğunu iddia ettiği gölün kenarına oturup, geçmişine ait anıları yeniden canlandırmaktadır. Bu andan sonra; küçük bir çocuğun fazlasıyla ürkütücü ve garip geçmişine doğru bir kapı açılır.

Bir kelebeğin kanatları kadar narin ve hüzünlü. Karanlıktaki bir bıçak kadar tehditkâr ve korku verici. Neil Gaiman, sarsıcı eseri Yolun Sonundaki Okyanus’ta, insanı insan yapan tüm duyguları ortaya çıkarmakla kalmayıp, okuyucularını onları çevreleyen karanlıklardan korunmaları için geçmişin sığınağına davet ediyor.

edebiyathaber.net (7 Kasım 2013)

Yorum yapın