Sanata İlk Adım dizisi üç yeni kitapla devam ediyor

Nisan 4, 2018

Sanata İlk Adım dizisi üç yeni kitapla devam ediyor

Mavisel Yener’in, KYÖV Çocuk Edebiyat Ödüllü Sanata İlk Adım dizisinin yeni kitapları Dans Sevenler Ayağa Fırlasın, Masal Sevenler Bulutlara Baksın ve Resim Sevenler Eğlenceye Katılsın kitapları 6 Nisan’da hep kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Sanatın farklı disiplinlerini çocuklarla tanıştırmayı amaçlayan Mavisel Yener, Dans Sevenler Ayağa Fırlasın’da dansın büyüleyici dünyasını, Masal Sevenler Bulutlara Baksın’da Canoğlan’ın masalsı yolculuğunu, Resim Sevenler Eğlenceye Katılsın’da ise Pamuk kız ile Canoğlan’ın sergi maceralarını çocuklarla buluşturuyor. Yayınlanacak üç yeni kitapla sayısı altıya ulaşan serinin kitaplarını Esra Uygun resimlendiriyor.

Dans Sevenler Ayağa Fırlasın

Ho ile Do adlı iki kardeş hayallerinin peşinden gider ve dansın büyüleyici dünyasına adım atar.

Masal Sevenler Bulutlara Baksın

Canoğlan kendi masalını bulmak için masal dünyasında bir yolculuğa çıkar.

Resim Sevenler Eğlenceye Katılsın

Pamuk kız ile Canoğlan resim sergisinde karşılaşır ve tablolar arasında heyecanlı bir maceraya atılırlar.

Mavisel Yener’in kaleminden Dans Sevenler Ayağa Fırlasın, Masal Sevenler Bulutlara Baksın ve Resim Sevenler Eğlenceye Katılsın kitapları, 6 Nisan’dan itibaren hep kitap logosuyla raflarda yerini alacak.

MAVİSEL YENER HAKKINDA

Mavisel Yener 1962’de Ankara’da doğdu. Roman, şiir, öykü, masal gibi pek çok farklı türde sayısız kitabı olan üretken yazar Türk çocuk edebiyatına katkıda bulunmaya devam ediyor. 2007’den bu yana Cumhuriyet gazetesi kitap ekinde çocuk kitapları hakkında tanıtım ve eleştiri yazıları yazıyor.

Mavisel Yener, her iki yılda bir, uluslararası bir jüri tarafından seçilen bir yazara ve bir çizere verilen ve çocuk edebiyatının Nobel’i sayılan Hans Christian Andersen Ödülü’nün 2018 Türkiye yazar adayı oldu. 

edebiyathaber.net (4 Nisan 2018)

Yorum yapın