Mavisel Yener’den çocuklar için “Sanata İlk Adım Dizisi”

Ekim 13, 2017

Mavisel Yener’den çocuklar için “Sanata İlk Adım Dizisi”

Mavisel Yener‘in 6 yaş ve üstü tüm çocuklar için hazırladığı “Sanata İlk Adım Dizisi” hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

2018 Hans Christian Andersen Ödülü Türkiye adayı Mavisel Yener’den, çocukları sanatın farklı disiplinleriyle tanıştıran yepyeni bir dizi: Sanata İlk Adım Dizisi. Samimi, akıcı ve masalsı diliyle çok sevilen, bol ödüllü Mavisel Yener’in Şiir Sevenler Parmak Kaldırsın, Kedi Sevenler Buraya Toplansın ve Oyun Sevenler Şapka Taksın kitapları raflarda.

Mavisel Yener, Şiir Sevenler Parmak Kaldırsın’da edebiyatın ve şiirin doyumsuz tadını; Kedi Sevenler Buraya Toplansın’da plastik sanatların ölümsüzlüğünü; Oyun Sevenler Şapka Taksın’da ise sahne sanatlarının vazgeçilmezliğini masalsı bir dille anlatıyor. Üç kitaptan oluşan dizinin birbirinden güzel resimleri ise Esra Uygun’un imzasını taşıyor. Okurunu sanatla buluşturup eleştirel ve yaratıcı düşünceyi destekleyen, sürükleyici, eğlenceli diliyle Sanata İlk Adım Dizisi, 6 yaş üstü tüm okurlara hitap ediyor.

Şiir Sevenler Parmak Kaldırsın

Şiir yazan serçe şiirini okuyacak birini arar. Kimsenin durup onu dinlemeye vakti yoktur. Derken serçe yolda bir çocuğa rastlar.

Kedi Sevenler Buraya Toplansın

Bir kedisi olsun isteyen Pamuk evdekiler ona bir kedi almayınca onlara küser. Sanatçılarla dolu ailesinin hazırladığı sürprizden haberi yoktur. Hediyelerini alınca dünyalar onun olur.

Oyun Sevenler Şapka Taksın

Şapka dükkânında raflarda sahibini bekleyen kırmızı bir şapka vardır. Kimse onu alıp denemiyor diye biraz üzülür. Günlerden bir gün dükkâna giren bir çocuğun gözü kırmızı şapkaya takılınca işler değişir.

MAVİSEL YENER HAKKINDA

Mavisel Yener 1962’de Ankara’da doğdu. Roman, şiir, öykü, masal gibi pek çok farklı türde sayısız kitabı olan üretken yazar Türk çocuk edebiyatına katkıda bulunmaya devam ediyor. 2007’den bu yana Cumhuriyet gazetesi Kitap ekinde çocuk kitapları hakkında tanıtım ve eleştiri yazıları yazıyor.

Mavisel Yener, her iki yılda bir, uluslararası bir jüri tarafından seçilen bir yazara ve bir çizere verilen ve çocuk edebiyatının Nobel’i sayılan Hans Christian Andersen Ödülü’nün 2018 Türkiye yazar adayı oldu.

edebiyathaber.net (13 Ekim 2017)

Yorum yapın