Şahika Ercümen okurlarını sudaki yaşamın koruyucusu olmaya davet ediyor

Ağustos 26, 2020

Şahika Ercümen okurlarını sudaki yaşamın koruyucusu olmaya davet ediyor

Şahika Ercümen’ün Deniz Kızı ve Delfi adlı kitabı Doğan Egmont yayınlarından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Deniz kızı Şahika ve minik yunus Delfi’yle heyecan dolu bir macera yaşamaya hazırlanın. Masmavi okyanusun derinliklerinden yunus parklarına uzanan bu macerada sayısız deniz canlısıyla tanışacak ve onların dünyasını daha yakından tanıyacaksınız. UNDP Türkiye Sudaki Yaşam Savunucusu Şahika Ercümen, bu kitapla çocukları, mavi dünyayı tanıyıp sevmeye ve korumaya davet ediyor. Tüm canlıların uyum içinde yaşadığı, temiz bir dünya için…

Su altı dünyasının muhteşem güzellikleri arasında ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte yaşayan deniz kızı Şahika yeni arkadaşlar edinmeyi ve maceralara atılmayı çok sevmektedir. Bir gün yunuslarla tanışmak üzere okyanusun kıyıya daha yakın yerlerine doğru yüzer ve burada Delfi adındaki yunus ve onun anne babasıyla karşılaşır. Şahika Delfi ve ailesiyle oyunlar oynarken birden bir tekne Delfi’nin anne babasını yakalar. Delfi ve Şahika tekneyi takip ettiklerinde yunusların bir yunus parkına götürüldüklerini keşfederler. Ailesi ve arkadaşlarının da yardımıyla bir plan yapan deniz kızı Şahika ve Delfi yunusları kurtarabilecek midir?

Şahika Ercümen hakkında

Serbest dalış milli takım sporcusu, serbest dalış eğitmeni, beslenme ve diyet uzmanı ve su altı belgeseli yapımcısı Şahika Ercümen, çocukluğunda yaşadığı astım rahatsızlığından sonra spor yapmaya başladı ve su sporlarının birçok dalında dünya çapında başarılar elde etti. 1998’den beri katıldığı yüzme ve su altı sporları yarışmalarında, 100’ün üzerinde ulusal ve uluslararası madalyalar, özel ödüller, kupalar kazandı; çeşitli Türkiye rekorları ve 10 tane de resmi dünya rekoru kırdı. Salda Gölü, Gilindire Mağarası ve Antartika kıtası gibi önemli yerlerde dalışlar yaptı ve su altı belgeselleri çekti. Sporda başarı ödüllerinin yanı sıra En Çevreci Sporcu, Sporda Fair Play gibi özel ödüllerin de sahibi olan Ercümen, mavi dünyayı korumayı en az rekorları kadar önemsemekte ve çalışmalarına devam etmektedir.

edebiyathaber.net (26 Ağustos 2020)

Yorum yapın