“Sahibini Arayan Keman”: Yaşama ayna tutan öyküler

Nisan 25, 2013

“Sahibini Arayan Keman”: Yaşama ayna tutan öyküler

Ödüllü yazar Koray Avcı Çakman’ın yazdığı, Oya Diker’in resimlediği Sahibini Arayan Keman Tudem Yayınları’nca yayımlandı.

Öğretmenlerinin önerisi üzerine sınıftaki tüm öğrenciler koleksiyonculuğa merak sarmıştır. Pul, peçete, eski para derken iş gazoz kapağı toplamaya kadar uzanır. Oysa Erkan’ın çok daha parlak bir fikri vardır: Kelebek koleksiyonu yapmak. Peki ama nasıl? Parklarda, bahçelerde uçuşan o canım kelebekleri yakalayabilmek öyle kolay mı ki? Birileri Erkan’ı bu hevesinden vazgeçirmeli. İyisi mi Erkan anı koleksiyoncusu olsun. Siz hiç böyle bir koleksiyoncu ile tanıştınız mı? Sahi, anı koleksiyoncusu topladığı anıları nerede saklar?

Daha maç başlamadan düzenlenen yalancı bir kupa töreni, Eyüp ustanın mağaza vitrininde sahibini arayan ladin ağacından yontulmuş usta işi bir keman, sahibi tarafından hor kullanılıp daha eskimeden eskiciye satılmak zorunda bırakılmış mavi pötikareli bir koltuk ve büyüyünce ne olmak istediğine karar veremeyen bir çocuk…
Yeni kitabında, yaşamın içinden yedi farklı öykü anlatan Koray Avcı Çakman, öykülerinin satır aralarında, biriktirdiğimiz tüm anıların hayatımıza kattığı zenginliği ve günümüz insanının maymun iştahlılığı üzerine mizahi öğelerle bezeli eleştirel bir resim çiziyor.

edebiyathaber.net (25 Nisan 2013)

Yorum yapın