sadece Şiir’in 4. sayısı 50 isimle yola çıktı

Eylül 30, 2020

sadece Şiir’in 4. sayısı 50 isimle yola çıktı

sadece Şiir dergisinin 4. sayısı yayımlandı.

Hilmi Yavuz’un el yazısı bir şiiriyle başlayan dergi mart ayında hayata veda eden Bülent Keçeli’nin bir şiiriyle şairi saygıyla anıyor.

Ayşe Keskin bu sayıda iki çarpıcı söyleşiye imza atmış. Şairler Beşir Sevim ve Çiğdem Sezer.

Ayşegül Tözeren’in “gri gergedanlar çağında şiir de maske taksın mı?” başlıklı yazısı derginin dikkat çekenlerinden.

Haydar Ergülen’in yazısını başlığı “Şair Burada Ne Yapmak İstiyor?”

Bu sayının şairleri isim sırasına göre Abdülkadir Budak, Ahmet Çakmak, Ali Karan, Atakan Yavuz, Ayşegül Bilir Örücü, Bircan Çelik, Burak Tokcan, Burcu Karaağaç, Didem Peker Başaran, Dilek Bilge, Ege Özcan, Elif Sofya, Fatoş Avcısoyu Ruso, Ferhan Şensoy, Fırat Caner,  Haden Öz, Hatice Nisan, Hatice Kübra Devecioğlu, Hüseyin Köse, İsmail Biçer, Kemal Özbıyık, Mahir Özcan, Mazlum Mengüç, Mehmet Sümer, Mercan Karacan, Mustafa Torun, Neşe Yaşın, Nilüfer Altunkaya, Nurcan Çelik, Nurduran Duman, Nurullah Kuzu, Ozan Ünal, Ömer Erdem, Ömer Turan, Önder Çolakoğlu, Petek Sinem Dulun, Rafet Arslan,  Rauf Gerz,  Selahattin Yolgiden, Selami Karabulut, Serkan Türk, Seyyidhan Kömürcü, Şakir Özüdoğru ve Tuna Kiremitçi.

Genel Yayın Yönetmenliğini Umay Umay’ın, editörlüğünü Serkan Türk’ün yaptığı sadece Şiir dergisi, dilimizin yanı sıra bu ülkede yaşayan ve yazılan diğer dillerden şiir örneklerini de okurun dikkatine sunuyor. Bu sayıda Türkçe dışında Hemşince, Lazca ve Zazaca şiirlere yer verilmiş.

Özel tasarımıyla dikkat çeken derginin kapağı Ozan Ünal imzalı. sadece Şiir dergisi üç aylık yayın periyoduyla okurlarla buluşmayı sürdürüyor. Kafa grubunun yayınladığı dergiyi şiir okurları ülkenin her yerinde kitapçıların yanı sıra, Migros, D&R, CarrefourSA gibi mağazalardan da rahatlıkla bulabilecek.

edebiyathaber.net (30 Eylül 2020)

Yorum yapın