Sincan İstasyonu’nda Şair Nur Saka var

Eylül 30, 2020

Sincan İstasyonu’nda Şair Nur Saka var

Şair Abdülkadir Budak’ın sahibi ve yayın yönetmeni olduğu Sincan İstasyonu dergisi, 13 yılın sonunda 109. sayıya ulaştı.

Ulusal çapta yayın yapan, edebiyat dünyasının tanıdık isimleriyle genç yetenekleri buluşturan dergi, yeni sayısında da bu özelliğini sürdürüyor. “Yaşarken değerlendirmek”ten yana olan Sincan İstasyonu’nun kapağını şiir çalışmalarını sessiz sedasız sürdürmekte olan Nur Saka süslüyor. “Seni de çok sevmiştim / Cumhuriyeti de!” diyen şairin “Mutsuz oluyor sevdaları da, halkı yoksul olanın demek!” başlıklı yazısından şiir yolculuğuna dair bilgiler edinmek mümkün.

Eylül-Ekim 2020 tarihli sayıda şair olarak tanınan, geçen yıl ilk romanını yayımlamış olan Zeynep Kurada’nın bu yılın Tarık Dursun K. Öykü Ödülü’nü kazanan metni de ilgiyle okunacak olanlardan. Derginin sürekli yazarlarından Gültekin Emre, Aydın Afacan, Halil İbrahim Özbay ve Ümit Yıldırım’ın dışında Emre G. Kanmaz, Gültekin Tezcan, Orhan Kınacı, Şenol Gürel, Yusuf Araf adlarını taşıyan gençlere de rastlamak mümkün. Edebiyat dünyasına dair haber ve yorumların da yer aldığı dergiyle iletişime geçmek isteyenler [email protected] adresine yazabilirler.

edebiyathaber.net (30 Eylül 2020)

Yorum yapın