Porto Riko Edebiyatını tanımak için eşsiz bir fırsat: “Uyuyor Diyorlar”

Nisan 6, 2018

Porto Riko Edebiyatını tanımak için eşsiz bir fırsat: “Uyuyor Diyorlar”

Sergio Gutiérrez Negrón’un “Uyuyor Diyorlar” adlı romanı, Serdar Çelik çevirisiyle Cumartesi Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Evine telefon ediyorlar ve senin acilde olduğunu söylüyorlar. Ama ölmüyorsun. Orada öylece dört yıl geçiriyorsun. Oradan sanki hiç bir şey olmamış gibi çıkıyorsun. Anlattığına göre rüyanda, tekneler kervanında bir tekneymişsin. Hiçbir bir şey bilmiyorsun. Komadan çıkmak, komaya girmek gibi!”

Uyuyor Diyorlar, hayat ve ölüm arasındaki konumumuzu sorgulatan eşsiz bir roman! Porto Riko edebiyatının genç temsilcilerinden Sergio Gutiérrez Negrón, mükemmel bir hikaye anlatıcısı olsa da en önemli özelliği bu değil. Ödüllü romancı, kendi ellerimizle inşa ettiğimiz şiddet dolu dünyanın sınırlarını anlatırken, kendimizi dev bir şiirin içinde hissetmemizi sağlıyor.

Sergio Gutiérrez Negrón

1986 yılında Puerto Rico’nun Caguas kentinde doğdu. Öyküleri, denemeleri, gazetecilik notları ve akademik makaleleri çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlandı. İlk romanı Palacio: novela corta (Saray: Kısa roman) ile 2011 Puerto Rico PEN Club tarafından En İyi Roman kategorisinde Mansiyon, 2015 Kelimeler Festivali’nde ise Yeni Sesler Ödülü aldı. Dicen que los dormidos (Uyuyor Diyorlar) isimli ikinci romanı yayınlanan yazar aynı zamanda El Nuevo Día gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

edebiyathaber.net (6 Nisan 2018)

Yorum yapın