Osman Palabıyık’ın yeni şiir kitabı raflarda 

Mart 19, 2024

Osman Palabıyık’ın yeni şiir kitabı raflarda 

Osman Palabıyık’ın yeni şiir kitabı Atlar, Kurşunlar ve Plastik Makaslar, Lakin Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Atlar, Kurşunlar ve Plastik Makaslar’da Osman Palabıyık’ın okur karşısına ilk kez çıkacak şiirleriyle birlikte daha önce dergilerde yayımlanmış şiirleri de yer alıyor. Palabıyık, yeni kitabında insanın iç dünyasına dair sorgulamalarını ve duygusal karmaşıklıklarını yansıtırken, okuyucularını ihtimallerle dolu bir yolculuğa davet ediyor.

Kitabın arka kapak yazısını kaleme alan Haydar Ergülen şöyle diyor;

“Osman Palabıyık içi de içlilerden işi de içlilerden olanlardan. Lise öğrencisiyken tanımıştım onu, galiba hem gözlerindeki hem sözlerindeki yumuşaklıktan etkilenmiştim ilk. Sonraki yıllarda yazdıklarında, söylediklerinde, yaptıklarında içi yol göstermiş olmalı ki ona, giderek dünyaya da içiyle bakmaya başladı ve böylece Osman Palabıyık’taki içlilikten dünya da, arkadaşları, okurlar, yazı ve şiir de nasibini aldı. Şiirlerini okurken, üzgünlüğünde de, sevincinde de onun erken kalenderliğinin gülümseyişini gördüm. Dünyaya da sözcüklere de yük olmak, ağırlık vermek istemeyen bir şair o. İçini açtığı sözcüklerin içi yeryüzüne açık, her okuyuşta daha da açılacak ve bu şiirler yazın da güzün de sevinç ve hüznün ayrılmaz kardeşliğiyle okunacak.”

Kitaptan;


“üzgünüm.
üzüntü ciğerlerine kadar inmiş,
yer olsa başka noktalara da uğrar belki.”

Osman Palabıyık 

Adana’da doğdu. Kocaeli Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Karantina Dergi’yi kurdu. Derginin kapanmasının ardından Ayı, İzdiham, OT Dergi başta olmak üzere birçok dergi, fanzin ve dijital yayında şiir ve söyleşileriyle yer aldı. Ertelendikçe Büyüyen (2019), Üç Kelimelik Dünya (2021) ve Atlar, Kurşunlar ve Plastik Makaslar (2024) adlı kitapları yayımlandı. Eve dönebilme ihtimalini seviyor.  

edebiyathaber.net (19 Mart 2024)

Yorum yapın