Online program “Hayatımız Kitap” 24 Eylül’de başlıyor

Ağustos 22, 2020

Online program “Hayatımız Kitap” 24 Eylül’de başlıyor

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin, kitaba ve yayıncılığa odaklanan yeni online programı “Hayatımız Kitap” 24 Eylül Perşembe günü başlıyor. Yayıncı ve yazar Metin Celal ile gazeteci ve yazar Sibel Oral’ın dönüşümlü olarak yöneteceği “Hayatımız Kitap” programı, her perşembe 21.00- 21.45 saatleri arasında Zoom üzerinden yapılırken, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin YouTube kanalından da takip edilebilecek. 24 Eylül 2020 günü Sibel Oral moderatörlüğünde gerçekleşecek ilk programın konuğu ise yazar Yalçın Tosun olacak.

“Hayatımız Kitap” programı yayıncılık sektörünün paydaşlarını bir platform üzerinde bir araya getirerek gerek sektörde çalışanları gerekse sektörle ilgili kişileri, öğrencileri ve Türkiye Yayıncılar Birliği üyelerini bilgilendirmeyi; ufuk açıcı sohbetlerle geleceğe dair öngörüleri, sorunları, yeni fikirleri masaya yatırmayı; topluma yayıncılığı anlatmayı; okumanın önemi ve gerekliliği konusunda bilinç kazandırmayı ve yayıncılık sektörüne itibar kazandırmayı hedefliyor.

Uzun yıllardır yayıncılık dünyasına değerli katkılar sunmuş yayıncı ve yazar Metin Celal, online “Hayatımız Kitap” programında iki haftada bir perşembe günleri yayıncılar, genel yayın yönetmenleri ve editörlerle sohbet edecek. Metin Celal ve konukları, yayıncılık sektöründeki gelişmeler, sorunlar, çözüm yolları, yayın politikaları ve okuma kültürü konularında yoğunlaşan bir program içeriğiyle seyircilerle birlikte olacak.

Deneyimli gazeteci ve yazar Sibel Oral ise iki haftada bir perşembe günleri yazarlarla sohbet ederek “Hayatımız Kitap”ta seyircilere, yazma deneyimleri, yeni kitapları ve Türkiye’de okur eğilimleri ve okuma kültürü konularında yoğunlaşan bir program içeriği sunacak.

Her perşembe 21.00-21.45 saatleri arasında Zoom üzerinden online olarak yayınlanacak “Hayatımız Kitap” programının yayın linki Türkiye Yayıncılar Birliği’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılacak. Program, derneğin YouTube kanalından da eşzamanlı yayınlanacak.

İletişim:                0212 512 56 02

Bilgi için:              youtube.com/channel

                               instagram.com/turkiyeyayincilarbirligi

                                facebook.com/turkiyeyayincilarbirligi

                               twitter.com/turkyaybir

[email protected]

                               turkyaybir.org.tr

METİN CELAL HAKKINDA

1961, Ankara doğumlu. ODTÜ Petrol Mühendisliği Bölümü’nde (1979) ve İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda öğrenim gördü. Çeşitli yayınevlerinde ve dergilerde (Karacan, Güneş vb.) redaktörlük ve yazı işleri müdürlüğü yaptı. İmge/Ayrım (1984), Yeryüzü Konukları (1984) Poetika (1985), Fanatik (1989) ve Sombahar (1990 – 1996), Özgür Edebiyat (2007 – 2013) şiir ve edebiyat dergilerinin yazı kurullarında yer aldı, yayın yönetmenliğini yaptı. 2013-2017 yılları arasında iki dönem, daha önce Genel Sekreterlik görevini yürüttüğü Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Başkanlık görevini yürüttü. 1992 yılından beri Parantez Yayınları’nın yöneticisidir.

SİBEL ORAL HAKKINDA

2000 yılında başladığı gazetecilik mesleğine kültür sanat alanında yoğunlaştı. Taraf Kitap, Radikal Kitap ve Cumhuriyet Kitap’ın yanı sıra IAN Edebiyat, Milliyet Sanat dergilerinde söyleşi dizileri ve yazıları yayımlandı. Almanak ve kolektif kitaplara katkıda bulundu ve uzun süre kitap kritik sitesi K24’ün yayın yönetmenliğini yaptı. Beni Beklerken adlı ilk romanı 2007 yılında, Zayi-Harp ve Darp Ülkesinde Bir Selvi adlı romanı 2011’de, bir araştırma inceleme kitabı olan Toprağın Öptüğü Çocuklar 2015’te yayımlandı. Yeni kitabı Tanıyalım Bu Sefer Birbirimizi yakında yayımlanacak. 

TÜRKİYE YAYINCILAR BİRLİĞİ HAKKINDA

Uluslararası Yayıncılar Birliği’nin (International Publishers Association–IPA) Türkiye’yi temsil eden üyesi Türkiye Yayıncılar Birliği; yayıncılık mesleğini geliştirmek, sektörel sorunları çözmek, korsanla mücadeleye destek sağlamak, telif hakları ile yayınlama özgürlüğünü korumak, okuma kültürünün gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’yi uluslararası boyutta bir yayıncılık merkezi haline getirmek için çalışıyor. 1985 yılında kurulan Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ise Kenan Kocatürk tarafından yürütülüyor.

edebiyathaber.net (22 Eylül 2020)

Yorum yapın