Online Editörlük Eğitimi 6 Kasım’da başlıyor

Ekim 6, 2021

Online Editörlük Eğitimi 6 Kasım’da başlıyor

Bahçeşehir Üniversitesi S.E.M. ve Istanbul Institute işbirliği ile hazırlanan Online Editörlük Eğitimi 6 Kasım 2021 tarihinde başlıyor. 42 saat (4 hafta) sürecek eğitim Mürsel Çavuş ve Filiz Çiçek tarafından verilecek.   

2020 yılının TUİK verilerine göre Türkiye’de bir yılda 68 bin 120 kitap yayımlandı ve kişisel yayıncılık sayesinde binlerce yazar kendi kitabını yayımlayarak okurlarıyla buluştu. Bunlar nitelikli kitap editörü talebini yükseltiyor. 

Gazete, dergi, haber portalları, e-kitap, sesli kitap, video içeriği gibi formatların çoğalmasının yanı sıra sosyal medya içerik üreticisi olmak da çok değerli. Neredeyse her meslek erbabı kendini tanıtmak için içerik üretmek zorunda. Bu da editörlük niteliklerine haiz içerik üretici arayışını artırıyor. 

Yayıncılık sektöründe çalışanlar/çalışmak isteyenler, kendi yayınevini kurmayı ya da kendi kitabının editörlüğünü yapmayı düşünenler, kurumsal iletişim çalışanları, dille uğraşmayı seven ve ikinci kariyer, ek iş fırsatı arayanlar, sosyal medya fenomenleri, bloggerlar editörlük eğitimine katılarak kendini geliştirebilir veya yeni bir meslek sahibi olabilirler.    

Detaylı bilgi için: https://www.istanbulinstitute.com/egitim/editorluk  

Istanbul Institute

Büyükdere Cad. No: 119 Nevtron Plaza Kat 3 Şişli / İstanbul

0212 283 24 02

Mürsel Çavuş kimdir?

Bulgaristan’da doğdu ve yedi yaşında İstanbul’a yerleşti. İ.Ü. İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. 1992 yılından beri Tercüman Gazetesi, Sabah Gazetesi, Boyut Yayın Grubu, Doğan Burda Rizolli, Novamedya gibi kurumlarda muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü, yayın yönetmenliği ve editörlük yaptı. Editörlük ve yayıncılık konusunda seminerler ve eğitimler düzenliyor. Yaratıcı Yazarlık Defteri ve Terazinin Kefesi kitapları Yitikülke Yayınları’ndan çıktı. Yaratıcı Yazarlık Defteri ABD ve 11 farklı ülkede İngilizce olarak satışa sunuldu. Halen bağımsız editörlük yapıyor.
https://www.murselcavus.com  

Filiz Çiçek kimdir?

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun olduktan sonra gazetecilik yapmaya karar vererek İzmir’de Yeni Asır ve İstanbul’da Sabah gazetelerinde, toplam on iki yıl gazeteci ve köşe yazarı olarak çalıştı. 1999’da Ankara’ya yerleşip TÜBİTAK bünyesindeki Türkiye Bilimler Akademisi’nde on iki yıl boyunca editörlük ve yayın koordinatörlüğü yaptı. TÜBİTAK’tan ayrıldıktan sonra İstanbul’a yerleşti. Halen Beyaz Balina Yayınları’nda editör ve geliştirici editör olarak çalışıyor. Çiçek ayrıca çocuk ve yetişkin romanları yazıyor. Beyaz Balina Yayınları’ndan çıkmış, Doğa MeclisiOrmanlar Yanmasın! ve Babam Bir Uzaylı adlı iki çocuk kitabı var. Ölü Kadının Günlüğü romanı ise İnkılap Yayınları’ndan yayımlandı.

edebiyathaber.net (6 Ekim 2021)

Yorum yapın