Melih Cevdet Anday Sempozyumu 26-28 Ağustos’ta

Ağustos 22, 2022

Melih Cevdet Anday Sempozyumu 26-28 Ağustos’ta

Milas Belediyesi, Ören’de Melih Cevdet Anday Sempozyumu düzenliyor. 26 Ağustos’ta başlayan sempozyum Deniz Casalini’nin şarkılarıyla sona erecek.

Milas Belediyesi, 26-27-28 Ağustos 2022 tarihlerinde Melih Cevdet Anday’ın uzun yıllar yazları yaşadığı Ören’de Melih Cevdet Anday Sempozyumu düzenleyecek. Halim Şafak’ın moderatörlüğünde düzenlenecek sempozyumda Aydın Afacan, Yalçın Armağan, Ahmet Ergenç, Ahmet İlhan, Süreyya Karacabey, Barış Özkul, Mustafa Pala, Halim Şafak, Deniz Türkali ve Oktay Yivli gibi şair, yazar, sanatçı ve akademisyenler Melih Cevdet’in Anday’ın şair ve yazarlığını çeşitli yönleriyle inceleyip tartışacak.

Halim Şafak’ın hazırladığı sempozyum bildirilerinin yanı sıra Anday’ın şiir, yazı ve roman örnekleriyle birlikte Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile Halim Şafak’ın sunuşu, Orhan Koçak’ın şairle yaptığı uzun bir görüşme, Yalçın Armağan, küçük İskender, Orhan Koçak, Ahmet Oktay, Zeynep Oral ve Şehnaz Şişmanoğlu’nun önceden yayımlanmış yazıları ile Gürsel Korat’ın hiçbir yerde yayımlanmamış bir öyküsünün yer aldığı ‘Melih Cevdet Anday: ‘Rahatı Kaçan Ağaç’’ kitabı okurla buluşacak.

Sempozyumun birinci ve ikinci gününde müzisyen Şirvan Güneri, Cengiz Kılıç ve Berkan Cengiz, Melih Cevdet Anday ve başka şairlerin bestelenmiş şiirlerini söyleyecek. Sempozyum, Deniz Casalini’nin şarkılarıyla sona erecek.

Kaynak: GazeteDuvaR (16 Ağustos 2022)

Yorum yapın