Önemli bir çalışma: “Uçucu Bedenler – Bedensel Bir Feminizme Doğru”

Eylül 8, 2020

Önemli bir çalışma: “Uçucu Bedenler – Bedensel Bir Feminizme Doğru”

Elizabeth Grosz’un “Uçucu Bedenler – Bedensel Bir Feminizme Doğru” adlı kitabı, Kevser Güler çevirisiyle Notabene Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Elizabeth Grosz’un kaleme aldığı Uçucu Bedenler – Bedensel Bir Feminizme Doğru, bedeni çeperden alıp incelemenin merkezine çekecek ve böylece bedenin öznelliğin ana “maddesi” olarak kavranmasını sağlayacak bir yeniden düşünme çalışmasıdır. Özne, bedenli bir varlık olarak tanındığında, özgüllüklerinin nötrleştirilmesi ve yok sayılması kolaylıkla mümkün olmaz; kadının erkek tanımı içine batırılması sonucunda, kadının başına gelen bu olmuştur. Beden, cinsel farkın müttefikidir ve görünürde tehlikesiz olan, ancak kadınların kültürel ve entelektüel olarak ortadan kaldırılmasını gizleyen, fallus merkezci bir takım kabullerin sorgulanmasında anahtar bir terimdir: hümanizmin evrenselci ve evrenselleştiren kabullerini sorgulamaya yardım eder.

NotaBene Yayınları tarafından basılan 328 sayfalık “Uçucu Bedenler – Bedensel Bir Feminizme Doğru” kitabı 50 TL fiyat etiketiyle kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında okuyucularını bekliyor.

edebiyathaber.net (8 Eylül 2020)

Yorum yapın