Okul binasında matrak bir matematik oyunu başlamak üzere!

Mart 22, 2022

Okul binasında matrak bir matematik oyunu başlamak üzere!

Burcu Ünsal’ın yazdığı, Ezgi Keleş’in resimlediği Biri Şu Sayıları Toplasın!, 8 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Burcu Ünsal’ın eğlenceli, akıcı anlatımı ile Ezgi Keleş’in canlı, kıvrak desenleri grafik roman tadında bir öyküde buluşuyor! Çınar ve arkadaşları problemleri birlikte çözerken hem aralarındaki farklılıkların oluşturduğu bütünü hem de yaratıcı aklın nesilleri bir araya getirebilme gücünü fark ediyor.

Çınar için matematik dersinden daha zor bir şey varsa, o da güne iki saatlik matematik dersiyle başlamak. Neyse ki onu her an mutlu edebilen bir uğraşısı var: Karikatür çizmek. Sürekli yanında taşıdığı karikatür defterine herkes konu olabilir. Bünyamin Öğretmen bile. Elbette, haberi olmaksızın…

Peki ya bir gün, bir matematik dersinde, o defter hiç umulmadık ellere geçerse?

Tür: Öykü
Yaş aralığı: 8, 9, 10 +
Sayfa: 96
Fiyat: 23 TL

“O akşam sadece sınıftakiler değil,
Bünyamin Öğretmen’le ilgili de bir şey öğrenmiştim:
Adam karanlıktan feci korkuyordu.
Panikle masanın altına kaçmıştı; titremekten tek kelime edemiyordu.
Güç bela ağzından şu bilgileri almıştık:
Dolabında anahtar vardı.
Dolabı maviydi.
Dolabın şifresi: Mavi dolap numaralarının toplamı x Müzik öğretmenlerinin sayısı = ?
Ve en önemlisi: ‘Defterim dolabındaydı!'”

Burcu Ünsal 2011’de Boğaziçi Çeviribilim Bölümü’nden mezun olan Burcu Ünsal, aynı yıl Redhouse’da (SEV Yayıncılık) editör olarak çalışmaya başladı. Redhouse’da geçirdiği sekiz yıl boyunca yüzü aşkın çocuk kitabının editörlüğünü yaptı. Çocuklar için yazdığı Gizli Kapı (Mavibulut Yayınları) adlı üç kitaplık dizinin ilk kitabı 2010’da, üniversite yılları sırasında yayımlandı. Ardından, resimlediği Muzlu Pijamalar (Doğan Egmont, 2021) adlı çocuk kitabı yayımlandı. Çocuklar için yazıp çizmeye devam eden Ünsal, şu sıralar Kalem Telif Hakları Ajansı’nda çocuk kitabı yazar ve illüstratörlerini temsil ediyor.

edebiyathaber.net (22 Mart 2022)

Yorum yapın