İşte, tasarımda yıldızı parlayan trend: Handmadeology

Eylül 21, 2020

İşte, tasarımda yıldızı parlayan trend: Handmadeology

Oggusto, tasarımda yıldızı parlayan trend olan Handmadeology tasarımcılarına yer verdi:

Ahşaba fısıldayan kadın Ariele Alasko

O bir ahşap zanaatkârı. Çöplerden, yıkık binalardan bulduğu ahşap parçalarını toparlayıp onlara yeni bir hayat kazandıran yaratıcı bir ruh. New York’ta yaşayan Ariele Alasko aslen Kaliforniya doğumlu, Brooklyn Pratt Institue’de heykeltıraşlık üzerine eğitimini tamamlamış. 2009 yılında mezun olduktan sonra kendi evinin mobilyalarını ahşaptan tasarlama işine soyunan Alasko, bu eğlenceli uğraşın zamanla yaşam biçimi halini aldığını söylüyor. En sevdiği malzemeler Brooklyn’in yüz yıllık tarihi binalarından çıkan eski ahşap çıtalar. Onları hiçbir kimyasal madde kullanmadan temizliyor, doğal renklerini koruyarak patine yapıp şekillendiriyor. Ortaya estetik dozu yüksek ahşap tabaklar, kaşıklar, fırçalar ve çeşitli objeler çıkıyor. Instagram hesabına göz atmanızı öneririz.

Ariele Alasko’nun ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yalın ve abartısız Nuray Ada ve seramikleri

1977 yılında Kaliforniya Berkeley Üniversitesi’nde seramik yapmaya başlayan Nuray Ada, torna tekniğinin Türkiye’deki üstatlarından. Tornada çanak çekerek seramik sanatına soyunan tasarımcı: “Çamur mu beni yoğurdu ben mi çamuru bilemiyorum… Seramik zanaatı, üretiminde gereken dikkat ve disiplin nedeniyle zamanla hayatımın merkezine oturdu. Titiz ve sabırlı olmayı öğretti bana. Fırının yanmasına, derecesine, açılmasına odaklı bir hayat ritmine soktu beni” diyor. Bir süre sonra lokanta, kafe, otel, müze ve tasarım dükkanlarının talepleriyle kalıpla üretime başlamış. Sabancı Müzesi ‘Altın Harfler’ sergisiyle birlikte kaligrafiyle tanışması ve bunu seramiğe uygulaması onun vazgeçilmezi olmuş. Bugün Emin Barın hat koleksiyonu ve Abidin Dino desenlerini uyguladığı eserleriyle tanınan, rafine, özgün ve abartısız çizgisinden asla ödün vermeyen Nuray Ada’nın seramiklerini Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Z-Mix, Galata Art, Bebek’teki Envai mağazalarının yanı sıra Cağaloğlu Hamamı Tasarım dükkanında bulabilirsiniz. Tasarımcının Instagram hesabını ziyaret etmenizi öneririz.

Nuray Ada’nın ürünlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Vanessa Mitrani’nin fantastik cam objeleri

Arts Déco de Paris mezunu Fransız tasarımcı Vanessa Mitrani, ilk cam koleksiyonunu 1998 yılında yaratmış. Tasarımlarında metal, deri, porselen ve mermer gibi malzemelerle camı birleştirerek yeni deneyimler kurgulamayı seviyor. Özellikle metal teller kullanarak üflediği cam vazolar bugün onun imzası haline gelen ürünlerden. Yaşam, ölüm, inanç, yaratılış ve yıkım onun tasarımlarında karşımıza çıkan temalardan. Hayvan figürleri ve organik formlar tek tek üflediği eşsiz cam eserlerini şekillendiriyor. 2015 yılında yaptığı sekiz eser, Paris Dekoratif Sanatlar Müzesi’nin sürekli koleksiyonlarındaki yerini almış. Roche Bobois Ligne Roset, Habitat, Salviatti ve Truffaut gibi dünyaca ünlü markalar için her sene farklı koleksiyonlar hazırlamaya devam ediyor. Tasarımcının Instagram hesabını ziyaret etmenizi öneririz.

Vanessa Mitrani’nin ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (21 Eylül 2020)

Yorum yapın