Ödüllü kitap “Düdüklü Tencere Orkestrası” raflarda

Eylül 14, 2022

Ödüllü kitap “Düdüklü Tencere Orkestrası” raflarda

Dilge Güney’in yazdığı, Efecan Sezer’in resimlediği “Düdüklü Tencere Orkestrası”, 8 ve üzeri yaş grubu için Bilgi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Işıl için yaz tatili denince akla ilk gelenler yıldız ağacı, gül yaprağı, kumdan kale ve suda takla. Ama bu yaz tatili diğerlerinden biraz farklı. Neden mi? Çünkü sahilde başlayan arkadaşlık hikâyesi, onu Düdüklü Tencere Orkestrası eşliğinde göbecik gezegenine götürüyor.

Dilge Güney,  2021 Muzaffer İzgü Çocuk Romanı Yarışması Birincilik Ödülü’ne değer görülen Düdüklü Tencere Orkestrası’nda bize incelikli, eğlenceli, kıpır kıpır bir arkadaşlık hikâyesi anlatıyor. Samimi ve mizahi diliyle bizi keyifli bir yolculuğa çıkaran Güney, önyargılarımız yüzünden açamadığımız kapıları açmaya davet ediyor.

“Sanki başka bir gezegen burası.

Sadece komik şeyler var, hep gülünüyor ve göbek atılıyor.

Konfeti yerine barbunya kabukları uçuşuyor.

Çaydanlık, ipteki çamaşırlar, hatta ağaçlar bile dans ediyor.”

Haydi, “Göbecik, kahkaha ve barbunya kabukları adına!” buyurun kitabın sayfalarına…

Yazar Hakkında:

1980 senesinde doğdu. Sekiz yaşında öykü yazmaya başladı ve öğrencilik hayatı boyunca yazmayı hiç bırakmadı. 2003 senesinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2008 senesinde oğlu dünyaya geldi, o zamandan itibaren çocuk kitaplarının büyüsüne kapıldı; böylece çocuklar ve gençler için yazmaya başladı. 2015 senesinde Nevzat Süer Sezgin’in Çocuk Edebiyatı Atölyesine katıldıktan sonra ilk kitabı yayımlandı. Mavi Yıldız isimli ilkgençlik romanı, 2018 yılı Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı Ödülü’nü aldı. 2020’de, Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Açıköğretim Önlisans Programını tamamladı. 2021’de Düdüklü Tencere Orkestrası adlı dosyasıyla Muzaffer İzgü Çocuk Romanı Ödülü’nü kazandı. İzmir’de yaşıyor. Araştırma yapmayı seviyor. Çocuk ve ilkgençlik edebiyatının yanı sıra çocuk haklarına, bilimkurguya, dünya mitolojilerine, farklı kültürlere ve deneysel edebiyata ilgi duyuyor.

edebiyathaber.net (14 Eylül 2022)

Yorum yapın