Daha adil bir dünya için “Haklarımız ve Sorumluluklarımız”

Ekim 7, 2021

Daha adil bir dünya için “Haklarımız ve Sorumluluklarımız”

César Bona’nın yazdığı, Joan Turu’nun resimlediği “Haklarımız ve Sorumluluklarımız”, 6 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ünlü Küresel Öğretmen Ödülü finalisti César Bona’dan dünyadaki tüm çocukları, kendi haklarına ve sorumluluklarına dair bilinçlenmeye ve farkındalık kazanmaya davet eden Haklarımız ve Sorumluluklarımız, Doğan Egmont Yayınları tarafından geleceğimizin mirasçısı çocuklarımız için yayımlandı. 

Çocukları, yaşadığımızın dünyanın aktif bireyleri olarak merkeze alan bu kitap, onlara hem haklarından hem de taşıdıkları sorumluluklardan bahsediyor. Vatandaşlık hakkı, mültecilik, düşünce özgürlüğü, katılım hakkı, sağlık hakkı, eğitim hakkı, temiz bir dünyada yaşama hakkı ve cinsiyetçi ayrımlara karşı çıkma hakkı gibi günümüz dünyası için son derece değerli ve önemli konular çocuklara uygun bir dil ve düşündürücü etkinlikler eşliğinde anlatılıyor. Joan Turu’nun rengârenk çizimleri kitabın barışçıl anlayışına ve çoğulcu çağrısına eşlik ediyor ve okurlarına daha iyi bir dünyanın inşası için ilham verme amacına başarıyla ulaşıyor.  

“Dünyanın pek çok yerinde okula hiç gidemeyen çocuklar var.

Yeterli beslenemeyen, sokaklarda zorla çalıştırılan, hastalandığında tedavi göremeyen,

hatta farklı göründüğü için ayrımcılığa uğrayan çocuklar da var…

Ne yazık ki bu sorunlar sadece uzak ülkelerde yaşanan şeyler değil;

hepsi de sandığımızdan çok daha yakınımızda gerçekleşmekte.”

edebiyathaber.net (7 Ekim 2021)

Yorum yapın