Nursel Çetin ve Eşref Karadağ’dan: “Çizgi Romanın Şifresi”

Aralık 11, 2023

Nursel Çetin ve Eşref Karadağ’dan: “Çizgi Romanın Şifresi”

Nursel Çetin ve Eşref Karadağ‘ın yazdığı, Sıla Heper’in resimlediği “Çizgi Romanın Şifresi”, 10 ve üzeri yaş grubu için Sadık Uygun Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Günün herhangi bir saatinde odanızın camı tıklatılmışsa hiç de hesapta olmayan biri çıkabilir karşınıza. Severek okuduğunuz çizgi roman dergisi Fırtına Öncesi’nin ünlü çizeri Sadık Koşaroğlu’nun başının dertte olduğunu o inanılmaz sezgilerinizle fark ederseniz ne yaparsınız? Yer yer fantastik öğeler de barındıran polisiye bir maceraya bekleniyorsunuz. Sıla Heper’in enfes çizgilerine de dikkatinizi çekmek isteriz.

Arka Kapaktan:

Keçisakallı, uzun boylu adam, yüzünü fena ekşitti.

“Yürüyün ulan buradan! Okul mu burası! Hadi, gözüm görmesin sizi!” diye bağırıp içeri çekildi. Sonra konukevinin kapısı büyük bir gürültüyle yüzümüze kapandı. 

“Doğru adresteyiz.” dedim. “İçeride birini sakladıkları belli? Sadık Koşaroğlu’nun adını duyunca bakışları nasıl da değişti? Peki, şimdi ne yapacağız?”

Tadımlık

Çizgi dünyasının temel yasaları var. Bunlardan ikisi çok önemli; birincisi, karakter, çizgi arkadaşlarından bir saatten fazla ayrılamaz. İkincisi de şu: Karakter, en fazla üç insanla görüşebilir. Dördüncü kişi bizi yalnızca dergide görebilir.

Eşref Karadağ, yazar

Özgün Eylem ile Başak Türkü’nün babası. 1964’te, İzmir-Kiraz’da doğdu. Ninesinin anlattığı masallarla, çizgi romanlarla, sokak oyunlarıyla büyümeye çalıştı. Yıllar yılı öğrene öğrene öğretmenlik yaptı. Sesi pek güzel olmadığından yazar olmaya karar verdi. Okudu, okudu, yazdı, okudu… Değişik yayınevlerinden 26 kitabı yayımlandı. 10 radyo oyunu, 30’a yakın tiyatro oyunu yazdı. Oyunlarından bazıları sahnelendi. 

Yol arkadaşı Berrin’le Buca’da yaşıyor. Hâlâ büyümeye çalışıyor.

[email protected]

Nursel Çetin, yazar

Ekim’in annesi. 1969’da, Çanakkale’de doğdu. İlk ve ortaöğretim yıllarında hayal dünyasını şiir ve kısa öykülerle yansıttı dostlarına. DEÜ Buca Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Çocukların bambaşka bir dil kullandıklarına inandı. Onlara kendi dillerinde eserler armağan etti. 2004 yılında yayımlanan ilk masal kitabının ardından çocuklar için öykü, şiir, roman ve tiyatro oyunları yazdı.

Yaşamını İzmir-Seferihisar’da sürdürüyor.

[email protected]

Sıla Heper, çizer

2006’da Bartın’da doğdu. Çocukluğunun büyük bir kısmı Ankara’da geçti. Şimdilerde Manisa-Soma’da yaşıyor. Öğrenimini Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesinde sürdürüyor.

Re-Aksiyon! Manga” dergisinde Shiramaria mahlasıyla yer aldı. “Tezuka Manga”da, “Kuzey Işıkları” ve Yoshinori Moriwaki ile ortak projeleri olan “Deprem” adlı mangaları yayımlandı. “Moriwaki’nin Deprem Rehberi” adlı manganın çizimlerini yaptı.

Manga ve illüstrasyon çalışmalarıyla yaşamına anlam ve renk katıyor.

edebiyathaber.net (11 Aralık 2023)

Yorum yapın