Notos’un Temmuz-Ağustos sayısı çıktı

Haziran 30, 2022

Notos’un Temmuz-Ağustos sayısı çıktı

Notos dergisinin Temmuz-Ağustos, 92. sayısı yayımlandı.

Notos her yıl bir sayısını bir yazar editöre teslim ediyor ve onun editörlüğünü koşulsuz kabul ediyor. Notos’un bu yılki konuk editörü edebiyatçı ve felsefeci Meltem Gürle. Konu başlığını Edebiyat ve Yürüyen Kadınlar olarak belirleyen Meltem Gürle, sunuş yazısında, “Bu sayıda hem yürüyüşün doğasına dair düşünmek hem de yürüyen kentli kadınların edebiyat ve sinemadaki temsillerine yakından bakmak istiyoruz” diyor. Dosyada Meltem Gürle, Burcu Alkan, Seval Şahin, Çimen Günay-Erkol, Aylin Vartanyan Dilaver, Banu Karakaş, Aslı Kotaman’ın yazıları; Birgül Oğuz ile bir söyleşi; Virginia Elena Patrone, Vuslat Çamkerten ve Hazal Kırımlı’nın desenleri yer alıyor.

Notos’un bu sayısında Meksikalı yazar Brenda Lozano ile Türkçedeki ilk kitabı İdeal Defter hakkında bir söyleşi var.

Aganta bölümünde günümüz edebiyat dünyasına ve güncel kitaplara dair yazılarıyla Alper Güngör, Aslı İdil Kaynar, Başak Bingöl Yüce, Esin Akşar, Fulya Kılınçarslan ve Pınarnaz Eren yer alıyor.

Bir Yazarın Seçtikleri bölümünde Doğu Yücel okunmasını zorunlu gördüğü kitapları, Murat Çelik ise en çok etkilendiği yazarı nedenleriyle birlikte Notos’a anlatıyor.

Kadire Bozkurt ve Burcu Kapu kısa sorulara kısa yanıtlarla kendi yazarlık serüvenlerini ve yayımlanan son kitaplarını anlatıyor.

Foto-Yazı bölümünde Ed van der Elsken’in fotoğrafını Anıl Mert Özsoy kısa bir anlatıyla yorumluyor.

Kitaplık bölümünde Şenay Eroğlu Aksoy Aziz Avcı’nın İnceldiği Yerden Başlamak adlı öykü kitabını, İlkay Koç Antoine de Saint-Exupéry ve Consuelo de Saint-Exupéry’nin Mektuplar’ını, Serkan Parlak Daryo D. Beskinazi’nin Kafesperest adlı öykü kitabını, Banu Yıldıran Genç Devrim Koçak’ın Nergis Hanım Hakkında Bazı Şeyler adlı romanını inceliyor.

Notos’un bu sayısında öyküleriyle yer alan yazarlar: Kate Chopin, Elisabeth Langgässer, Semih Gümüş, B. Nihan Eren, Ekin Deniz Kuzu, Çiler İlhan, İbrahim Alaş, Serdar Aysev, Osman Gür, Yalın Gündüz, Ömer Kaya.

edebiyathaber.net (30 Haziran 2022)

Yorum yapın