Nicholas Gannon’dan çocuklara: “Doldrums – Dünyanın Sonuna Yolculuk”

Haziran 27, 2019

Nicholas Gannon’dan çocuklara: “Doldrums – Dünyanın Sonuna Yolculuk”

Nicholas Gannon’ın yazıp resimlediği “Doldrums – Dünyanın Sonuna Yolculuk”, Delal Arya çevirisiyle 11 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

New Yorklu sanatçı Nicholas Gannon’ın hem yazıp hem resimlediği, dünyada birçok dile çevrilip 14 ülkede yayımlanan iki kitaplık sevilen seri “Doldrums”, serinin ilk kitabıyla Türkiye’de genç okurla buluşuyor!

Archer Helmsley büyük bir maceraya atılmak için can atar. Fakat evinden bile çıkamazken maceraya nasıl atılabilir ki? Archer, ünlü birer kâşif olan büyükannesiyle büyükbabasının türlü gariplikler ve hazinelerle dolu evinde büyümüştür. Kendisi de onlar gibi büyük maceralara atılacağı günü sabırsızlıkla bekler. Fakat büyükannesiyle büyükbabasının bir buzdağında kaybolduklarının haberini alınca, Archer’ın annesi aşırı korumacı davranır ve oğlunun evden çıkmasına bile zar zor izin verir.

Neyse ki Archer’ın Adélaide Belmont ve Oliver Glub gibi arkadaşları vardır. Hep birlikte, Archer’ın büyükannesiyle büyükbabasını kurtarmak için bir plan yaparlar. Görünüşte iyi bir plandır bu… Fakat hiçbir şey umdukları gibi gitmez.

“Rüya gibi bir kitap!”

– New York Times

***

Archer büyükanne ve büyükbabasıyla tanışmak için sabırsızlanıyordu. Mektuplarına ve evlerine bakılacak olursa muhteşem insanlar olmalılardı. İyi ama ne zaman döneceklerdi? Yakın bir tarihte olmasını umut ediyordu Archer. Willow Sokağı’ndaki sakin hayatından sıkılmaya başlamıştı. Onlarla bir keşif gezisine çıkmak için neler vermezdi. Bir macera; olağandışı ve acayip bir macera… Mesela cebinde bir avuç çakıltaşıyla bir penguen tarafından dünyanın bir ucuna sürüklenmek ve ürkütücü bir yükseklikten onları aşağı atıp karanlığın içinde gözden kayboluşlarını izlemek gibi.  

Nicholas Gannon New York’ta sanat okuyan Nicholas Gannon çocuk kitapları yazıp resimliyor. İlk kitabı Doldrums‘ı tesadüfen yazdığını söyleyen Gannon, işler dallanıp budaklanınca serinin ikinci kitabı The Helmsley Curse‘ü de kaleme alıyor. Doldrums serisi çeşitli dillere çevrildi ve bugüne kadar on dört ülkede yayımladı.

edebiyathaber.net (27 Haziran 2019)

Yorum yapın