Nehir Yarar’dan çocuklara: “Önüm Arkam Sağım Solum Sınav”

Şubat 8, 2019

Nehir Yarar’dan çocuklara: “Önüm Arkam Sağım Solum Sınav”

Nehir Yarar’ın çocuklara yazdığı “Önüm Arkam Sağım Solum Sınav” adlı romanı Altın Kitaplar etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

NEHİR YARAR, ÖNÜM ARKAM SAĞIM SOLUM SINAV’da, yaşamlarını sınavlara göre düzenleyen gençlere yeni ve parlak bir ışık tutuyor.

Bitmek bilmeyen sınav koşuşturması içinde yalnız değilsiniz. Sizi anlayan ve düşünen birileri var.

Karnınızda beliren o hafif sancı, derin derin nefes alma ihtiyacı, gözünüzü kapattığınızda beliren rakamlar, tarihler, formüller ve uykusuz geceler… Görünen o ki ufukta bir sınav var ve korkuyorsunuz. Bir girdap gibi hızla içine doğru çekiyor sizi.  Sadece sizi mi? Anneniz, babanız ve tüm yakınlarınız da bu maraton için hazırlanıyor ve benzer korkular onları da sarmış. Tıpkı Sinan ve ailesi gibi…

Sinan tüm bu sıkıntılardan kurtulmak isterken başına olmadık işler açılıyor. Evde, okulda, kursta hatta rüyalarında bile peşinden gelen sorunlarla baş edebilmek için kimi zaman buruk kimi zaman heyecanlı ve komik anlar yaşıyor.

Yazar Hakkında

Nehir Yarar, 1978 yılında memur bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Doğduğu yerde fazla kalamadan, babasının tayinlerinden ötürü bu güzel ülkenin birbirinden renkli ve keyifli şehirlerini tanıma imkânı buldu. Farklı farklı okullarda okuyup öyle güzel dostluklar kurdu ki çocukluk ve ilk gençlik yıllarının en büyük kazancı hâlâ görüşmeye devam ettiği bu arkadaşları. 1999 yılında Bursa’da iki sınıflı bir köy okulunda öğretmenliğe başladı. Harf öğretip oyun oynadığı, soba başında ısınıp sohbet ettiği bu muhteşem çocuklar ile birer yetişkin olduklarında da hâlâ dost kalabilmek ise mesleğinin en kıskanılası yanı. Ve hâlâ yürekleri kocaman bu minik insanları biriktirmeye devam ediyor. Onlar için okuyup hiç durmadan yazıyor.

edebiyathaber.net (8 Şubat 2019)

Yorum yapın