İyi Kitap’ın 151. sayısı yayında

İyi Kitap Çocuk ve Gençlik Kitapları Dergisi’nin 151. sayısı yayımlandı. 

Editörden

Merhaba, 

2023’ün bu ilk sayısında geride bıraktığımız yıl neler yaptık, sayfalarımıza neler sığdırdık dönüp bakalım istedik. 

2022’de biri özel sayı olmak üzere, 11 sayı hazırlamışız sizler için. Temmuz-Ağustos döneminde yayımladığımız, ”Kitap Yapma Sanatı” başlığını taşıyan özel sayımızda, çocuk ve gençlik yayıncılığı alanında emek veren yazar, çizer, çevirmen, editör, tasarımcı, edebiyat ajanı ve yayıncı 32 isimle gerçekleştirdiğimiz kapsamlı soruşturmamızın yanı sıra kitap üretimi ve yayıncılığın sorunlarına eğilen dosya yazılarımız yer almış. 

Olağan yayın dönemimizde yayımladığımız 10 sayımızda ise 206 kitaba yer vermişiz sayfalarımızda. Bu 206 kitabın 130’u başka dillerden çevrilmişken, 76’sı Türkçe kaleme alınmış. Kitapları kategorilerine göre sınıflandırdığımızda ise şöyle bir dağılım çıkıyor ortaya: İlk Okuma Kitaplığı 56, Çocuk Kitaplığı 90, Gençlik Kitaplığı 7, Başvuru Kitaplığı 26, Her Yaş/Resimli Kitap 10, Çizgi Roman/Grafik Roman 13. Eylül sayımızla birlikte yayımlamaya başladığımız ”Yetişkin de Okur” köşemizde ise şu ana dek 4 kitap tanıtmışız. 

Geçtiğimiz yıl, ”Tavşan Deliği” ve ”Aynanın İçinden” isimlerini taşıyan anket/söyleşi sayfalarımıza birbirinden değerli 10 yazar ve çizerimizi konuk etmişiz. Sevgili Doğan Gündüz’ün hazırladığı ve Eylül ayında yerini ”Konuşma Balonu” köşemize bırakan ”Sahaf Dükkânı” köşesi ise 5 sayımızda okuruyla buluşmuş. Ümit Kireççi’nin kaleme aldığı ”Konuşma Balonu”nun ilk 4 bölümü de 2022’de yayımlanmış. 

Okurumuzun ilgi ve desteğini hep yanımızda hissettiğimiz, dolu dolu bir yılı geride bıraktık. Yeni yılda da iyi kitaplarda buluşmak üzere. 

Safter Korkmaz

Dergiyi okumak için>>>

edebiyathaber.net (5 Ocak 2023)

Yorum yapın