Mösyö Şokala’nın resimli yemek kitabı raflarda

Mayıs 4, 2024

Mösyö Şokala’nın resimli yemek kitabı raflarda

Berat Çokal’ın Mösyö Şokola’nın Resimli Yemek Kitabı, Düşbaz Kitaplar tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Bugüne kadar rafta gördüğünüz, elinize aldığınız, kitapçıda kurcaladığınız, satın aldığınız tüm yemek kitaplarını bir kenara bırakın ve ister kitaplığınızda ister mutfak rafınızda, ilk okurlarına özel ciltli baskısı ve eşsiz tasarımıyla, bir ev aşçısı tarafından ev mutfakları için hazırlanmış Mösyö Şokola’nın Resimli Yemek Kitabı için yer açın.  

Düşbaz Kitaplar, Mösyö Şokola ismi ve Instagram sayfasıyla tanınan Berat Çokal’ın 99 tarifinden oluşan Mösyö Şokola’nın Resimli Yemek Kitabı’nı okurlarla buluşturdu. Berat Çokal’ın kitabı ev mutfağında yaratıcı ve lezzetli tarifler arayan herkes için mutfakta yeni bir soluk olacak.

Kitaptaki çoğu tarifin vegan, vejetaryen ve glutensiz alternatiflerini de sunarak farklı beslenme modellerini de destekleyen Mösyö Şokola, kitabında yumurtalardan salatalara ve makarnalara, hamur işlerinden sebzelere, etlerden reçellere ve turşulara kadar zorluk dereceleri de belirtilmiş çeşitli tarifleriyle, okurlarıyla, namı diğer mutfak sevdalılarıyla buluşmak için sabırsızlanıyor.

Çocukluk günlerinden bu yana ev mutfaklarında kazandığı tecrübelerini ve yıllardır bu alanda yaptığı araştırmalarını kitabında bir araya getiren Berat Çokal, dünya mutfağında kullanılan teknikleri ev mutfağına taşıyarak herkesin iyi yemek yapabileceğini göstermeyi ve mutfağa girmeye çekinen herkese mutfağı sevdirmeyi amaçlıyor. Daha ilk denemede tariflerin kusursuzca yapılmasını mümkün kılan açıklayıcı anlatımı ve detaylı tarifleriyle Mösyö Şokola’nın Resimli Yemek Kitabı, tecrübe gerektirmeksizin tezgâh başına geçen herkesin ev mutfağındaki başarısını üst düzeye çıkaracak.

NASIL MI?

Bu kitap bir başka...

çünkü bu kitap, bir şef kitabı değil.

…. çünkü bu kitabın içinde tarifi hazırlarken evinize hiç sokmadığınız ya da adını daha önce duymadığınız bir malzeme yok.

…. çünkü bu kitaptaki tarifler bir ev aşçısı tarafından ev mutfaklarına ve tüm mutfak sevdalılarına özel hazırlandı.

... çünkü bu kitaptaki fotoğraflar profesyonel ortamda çekildiği için sizi cezbeden ama gerçek mutfaklardaki görsellerle alakası olmayan fotoğraflardan değil. Bu fotoğraflar sizi etkilemek için değil, tüm gerçekliğiyle ağzınızı sulandırmak için çekildi.

… çünkü kitapta “acaba” diyebileceğiniz tek bir belirsiz nokta yok; her şey açık, net ve şeffaf.

... çünkü ayrıntılı olarak açıklanmış tariflerin yanı sıra ev aşçısı Berat Çokal, sizlere tariflerin lezzetini değiştirecek, dönüştürecek gizli sırlarını da paylaşıyor.

… çünkü bu tariflerin hepsi binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından denendi, beğenildi, ev menülerine eklendi.

… çünkü bir malzeme için şehirde nadir bulunan bir süpermarkete gitmenize ya da hiç duymadığınız bir malzeme için aktar aktar dolaşmanıza gerek yok, her bir malzemeye kolaylıkla erişebilirsiniz.

… çünkü bu kitaptaki bazı tarifler yüzyıllık mutfak tartışmalarına da son veriyor, hem okuyunca siz de bu tartışmalardaki tarafınızı alacaksınız.

… çünkü sebze yemeyenler, bayıla bayıla sebze yiyecek ve çeşit çeşit sebzeyle hazırlanmış tariflerde sebze yediğine de inanamayacak;

… çünkü mümkün olan her tarifte vegan ve glutensiz beslenenler için gerekli öneriler ve alternatif malzemeleri de bulacaksınız.

DAHA NEMİ OLSUN?

Mesela karnıyarığı kızartma yapmadan nasıl kızartma lezzetinde hazırlarım sorusunun yanıtını arayanlara cevap; taze fasulyeyi annemin yaptığı lezzette nasıl hazırlarım diye düşünenler için ipucu; güllaçtan tatlı dışında ne yaparım diye merak edenler için birkaç sır; istiridye mantarından nasıl İskender olur diye hayret edenler için de biraz sürpriz…

Hepsi ve daha fazlası, Berat Çokal’ın, namı diğer Mösyö Şokola’nın, sizler için hazırlanmış özel ve biricik 99 tarifinin, vegan ve/veya glutensiz alternatifleriyle birlikte yer aldığı Mösyö Şokola’nın Resimli Yemek Kitabı’nda.

edebiyathaber.net (4 Mayıs 2024)

Yorum yapın