Mordoğan Sokakta Tiyatro Festivali 5 Temmuz’da

Haziran 27, 2013

Mordoğan Sokakta Tiyatro Festivali 5 Temmuz’da

İzmir’in Mordoğan kasabasında iki yıldır seyirciyle buluşan Mordoğan Sokakta Tiyatro Festivali’nin üçüncüsü 5-6-7 Temmuz günlerinde gerçekleşecek. Festival, Ankara’da polis tarafından öldürülen Taksim direnişçisi Ethem Sarısülük’e ithaf edildi.

Mordoğan Belediyesi ve İzmir Yenikapı Tiyatrosu ortaklığıyla düzenlenen Mordoğan Sokakta Tiyatro Festivali bu yıl iki atölye ve iki söyleşiyi de barındırıyor.

Festival süresi boyunca “Quir Tango”, “Çocuklara Drama” ve “Sokak Tiyatrosu” gibi birçok atölyenin yanı sıra Ragıp Yavuz, Orhan Alkaya, Haluk Işık, Özlem Öztürk, M. Serkan Koçak ve Temel Demirer ile söyleşiler gerçekleştirilecek.

Oyunlar, kasaba merkezi ve sahilin yanı sıra Eğlenhoca, Kösedere, Kaynar Pınar ve diğer köylerde de sahnelenecek.

Mordoğan Belediyesi ve İzmir Yenikapı Tiyatrosu adına Tiyatro Platformu Eş sözcüsü Orçun Masatçı, “İçinden geçtiğimiz günlerde sanatın ışığı üstümüzde karabulutları dağıtacaktır umuduyla bir kez daha köylere, sokaklara dönüyoruz. Bu toprakların barış ve kardeşlikten aldığı özü sanatın estetiğiyle birleştirerek birlikte hayata sözümüzü sunuyoruz. Festivalimizi Ankara’da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’e ithaf ederken, geçtiğimiz yıllarda trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden Onur Kurtuluş ve genç yaşta elim bir hastalıkla aramızdan ayrılan Mehmet Mutlu Kandemir’in aileleri onur konuğumuz oluyor” dedi.

Kaynak: Etkin Haber Ajansı (27 Haziran 2013)

Yorum yapın