“Öteki Erkekler” de var

Haziran 27, 2013

“Öteki Erkekler” de var

“İkili cinsiyet sisteminin kadınlık ve erkeklik hatlarını aşan ve toplumsal cinsiyet duvarlarında oyuklar açan” yedi trans erkeğin geçiş deneyimlerini anlattığı Aras Güngör’ün Öteki Erkekler adlı kitabı, Sel Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Türkiye’nin farklı bölgelerinden, farklı etnik, ekonomik ve sosyal alanlarından gelen trans erkeklerin aile, eğitim, sağlık, hormon kullanımı, trans geçiş ameliyatları, hukuki süreçleri ve gündelik hayatlarına dair deneyimlerini içeren Öteki Erkekler‘de daha önce dinlemediğiniz hikâyeler anlatılıyor.

“Kadın” kimliği dolayısıyla ayrımcılığa uğrayan trans erkekler, “trans” kimlikleri dolayısıyla da ikinci kez şiddete ve nefrete maruz kalmaktadırlar. Bu çalışma, trans erkeklerin kendi hikâyelerini bir başkasından dinleme ihtiyaçlarını gidererek yalnız oldukları sanrısını bir nebze olsun azaltabilir ve “diğerlerinin” de onları daha fazla anlamasını sağlayabilir.

Aras Güngör, 1984 yılında Ankara’da doğdu. 2008 yılında Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. 2009 yılında Kaos GL Derneği’nde çalışmaya başladı. Ardından Pembe Hayat Derneği’nde proje koordinatörü olarak yer aldı. 2012 yılında Pembe Hayat Derneği’nde Trans Erkeklik: Kadından Erkeğe Transeksüellerin Deneyimleri kitabını yayına hazırladı.

Güngör şu anda hormon kullanımı, trans erkeklerin hukuki süreçleri ve sağlık süreçleri ile ilgili trans erkeklere danışmanlık vermektedir.

edebiyathaber.net (27 Haziran 2013)

Yorum yapın