Minoa Kitabevi edebiyat ve gastronomi gecesi düzenleyecek

Şubat 28, 2023

Minoa Kitabevi edebiyat ve gastronomi gecesi düzenleyecek

19. yüzyılın en büyük Macar şairi kabul edilen Sándor Petőfi’nin doğumunun 200. yılı şerefine, Minoa Kitabevi Akaretler’de bir edebiyat ve gastronomi gecesi düzenleniyor. 3 Mayıs Çarşamba akşamı Macar Kültür Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirecek “Bir Şair Masası”, konuk şef Ágnes Tóth’un geleneksel Macar lezzetlerini yorumladığı menüsüyle hazırlanacak.

Bağımsız kitabevi ve kafe Minoa, “Bir Şair Masası” etkinliğiyle, 19. yüzyıl Macar kahvehanelerin edebi ortamını ve geleneksel yemeklerini günümüze taşıyor. 

Macar özgürlük hareketinin sembol ismi şair Sándor Petőfi’nin anısına 3 Mayıs Çarşamnba günü akşsam saat 19.30’da, Macar Kültür Merkezi’nin desteğiyle bir edebiyat ve gastronomi etkinliği düzenleniyor. Geleneksel Macar lezzetlerinin hikayeleri ve ünlü şair Sandor Petőfi’nin hayatı ve dizelerinin paylaşılacağı bu özel deneyimde, şairin en sevdiği yemekleri kültür merkezinin gastro diplomatı, şef Ágnes Tóth hazırlayacak. 

Budapeşte’den gelen 200 yıllık lezzetlerin paylaşılacağı “Bir Şair Masası” etkinliği Minoa’nın kitaplarla dolu sıcak ortamında gerçekleşecek. Gecede, Petőfi’nin birçok şiirini Türkçeye kazandıran ve besteleyen şair-müzisyen Onur Toparlak da şairin şiirlerinden örnekler verecek. Minoa’da Bir Şair Masası’na kısıtlı sayıda yer için rezervasyon gerekiyor. 

Kaynak: Birgün (29 Mayıs 2023)

Yorum yapın