Her yönüyle Halid Ziya Uşaklıgil 7 Nisan’da

Şubat 5, 2018

Her yönüyle Halid Ziya Uşaklıgil 7 Nisan’da

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde “Radyo Günleri” kapsamında,  6 Ocak’ta yayına başlayan “Edebiyatın Yan Etkileri” programı, 7 Nisan’da Halid Ziya Uşaklıgil’i dinleyiciler ile buluşturacak.

Türkiye edebiyatının önemli isimlerinin yaşamlarına farklı bir açıdan bakmayı hedefleyen programda, bu kez büyük usta Halid Ziya Uşaklıgil’in yaşamına konuk olunacak. Sanatçının hayata dair duruşu, ruh halleri, alışkanlıkları, aşkları ve meraklarına kadar bilinmeyen yönleri ve hayatından ilginç anekdotların dinleyicilerle paylaşılacağı programda, anlatılara, dönemin müzikleri ve yazarın eserlerinde adı geçen şarkılar da eşlik edecek.

Yazının ardındaki hayatlara ışık tutan program, döneme ve konsepte uygun bir sahne tasarımı eşliğinde, tecrübeli radyocu Gönül Ak’ın teatral sunumuyla, 7 Nisan cumartesi günü saat 15.00’te Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesinde gerçekleştirilecek.

Edebiyatın kendi doğası içinde yapılan, Ahmet Hamdi Tanpınar, Sait Faik Abasıyanık, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın yer aldığı programın şimdiki durağında Halid Ziya Uşaklıgil konuk olacak. Mayıs ayında Tevfik Fikret ve Haziran ayında da Orhan Veli Kanık’ın yaşamına misafir olacak.

edebiyathaber.net (5 Nisan 2018)

Yorum yapın