XI. Türkiye Yayıncılık Kurultayı gün sayıyor

Mayıs 19, 2024

XI. Türkiye Yayıncılık Kurultayı gün sayıyor

Türkiye Yayıncılar Birliği, yayıncılık alanındaki gelişmeleri yakından takip etmek ve sektörün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla iki yılda bir düzenlediği Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nı dört yıl aradan sonra yeniden fiziki olarak gerçekleştirecek. 

Bültenden 

5 ve 6 Haziran 2024 tarihlerinde İstanbul’daki Yapı Kredi Kültür Merkezi‘nde düzenlenecek olan kurultayda, yayınlama özgürlüğü, telif hukuku, eğitim müfredatı, e-ticaret, dijital pazarlama, dijital dönüşüm, yeni iş modelleri, yapay zekâ ve yayıncılıkta güncel yasal düzenlemeler gibi birçok önemli konu ele alınacak. Kurultay bu seneki programını Türkiye Yayıncılar Birliği eski başkanlarından Afa Yayınlarının kurucusu Atıl Ant anısına düzenliyor.
Bu yılın öne çıkan bir diğer özelliği ise odak ülke olarak Kore yayıncılığına dikkat çekilecek olmasıdır. Kore Yayıncılar Birliği Başkanı Chulho Yoon ve Kore Yayıncılar Birliği Direktörü Iroo Joo’nun katılacakları programda, Kore’nin güncel yayıncılık politikaları, sektör büyüklüğü, kitapta sabit fiyat uygulamaları, kitap kent projeleri gibi konularda bilgi ve deneyim paylaşımları gerçekleştirilecektir.
Kurultayın ikinci günü, yani 6 Haziran 2024 Perşembe günü, sektör profesyonellerinin bir araya geldiği B2B buluşmalar düzenlenecektir. Yayıncılık sektöründe yeni iş imkanları kurmak ve iş modellerini tanıtmak üzere dijital çözümler, kağıt, matbaa ve teknoloji firmaları sunumlarıyla programa katkı sunacaklar.
Sektörün en köklü buluşmalarından biri olan Türkiye Yayıncılık Kurultayı’na ilişkin detaylı program önümüzdeki günlerde duyurulacaktır. Kurultaya ilişkin gelişmelerden haberdar olmak ve kurultaya katılabilmek için kayıtlar açılmıştır.

Yorum yapın