Minik okurlara renkli bir hikâye

Ocak 12, 2024

Minik okurlara renkli bir hikâye

Zeynep Maçkalı’nın yazdığı, Funda Mengilli’nin resimlediği Balpati’nin Doğum Günü Dinozor Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Klinik psikolog ve öğretim üyesi Zeynep Maçkalı’nın ilk çocuk kitabı Balpati’nin Doğum Günü, Dinozor Çocuk’tan çıktı! Balpati’nin Doğum Günü, kendine has özellikleri olan Balpati’nin, ailesinin kendisi için hazırladığı doğum günü partisinde yaşadıkları üzerinden, bireysel farklılıklar hakkında minik okurlara farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. Her bireyin kendine has ihtiyaçları olduğunu, her ortamın her birey üzerinde farklı etkileri olabileceğini anlatan kitap, birbirimizle anlaşabilmenin farklı yolları olduğuna da değiniyor.

Özellikle farklı gelişim özelliklerine sahip çocuklarla çalışma deneyimleri olan klinik psikolog, öğretim üyesi ve yazar Zeynep Maçkalı’nın ilk çocuk kitabı Balpati’nin Doğum Günü, bireysel farklılıklar konusunda küçük yaştan farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Funda Mengilli’nin resimlediği Balpati’nin Doğum Günü’nü minik okurlarla, Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk buluşturdu.

Ne şahane! Balpati’nin doğum günü partisi için hazırlıklar devam ediyor. Büyükanne, büyükbaba, teyze, enişte ve kuzenler o gün Balpati’nin doğum gününe davetliydi. Ama bir dakika, Balpati nerede? Balpati evdeki telaştan ve hareketten kaçıp bir yere saklanmış olmalı… Işıklı topu da yanında mı?

Balpati’nin Doğum Günü, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için: ayrintiyayingrubu.com/dinozor-cocuk

instagram.com/dinozorcocuk

facebook.com/dinozorcocuk

twitter.com/dinozorcocuk

ZEYNEP MAÇKALI HAKKINDA

1984 yılında İstanbul’da doğmuştur. Psikoloji bölümünden mezun olan yazar, yüksek lisans ve doktorasını klinik psikoloji alanında yapmıştır. Şu anda özel bir üniversitede psikoloji bölümünde öğretim üyesidir.

Çocukluğundan beri hikâyeler dinlemeyi ve okumayı sevmiş, yazmayı öğrendik­ten sonra hikâyeler yazmaya başlamıştır. Çocuklarla karşılaşmalarından ve birlik­te oynadıkları oyunlardan çok şeyler öğrenen yazar, içindeki yazar olmak isteyen çocuğu dinleyerek, bu kitabı kaleme almıştır.

FUNDA MENGİLLİ HAKKINDA

Çocuk kitaplarına sevdalı, resimli kitaplara tutkun. ODTÜ Şehir Planlama lisans ve yüksek lisans mezunu. Büyüyünce yazar ve çizer olmakiçin öyküler yazıyor, illüstrasyonlar çiziyor. Ve bundan inanılmaz keyif alıyor.

edebiyathaber.net (12 Ocak 2024)

Yorum yapın