Merve Yılmaz’a 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Ocak 12, 2022

Merve Yılmaz’a 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

1. Neden çocuklar için yazıyorsunuz?

Aslında bir sürü sebebim var. Ama en baskın olan sebebi söyleyebilirim. O da sanırım benim de hala çocuk olmam. Her geçen gün kendimi onların hayal güçleriyle besleyip büyütüyorum. Çünkü o kadar zengin, renkli, sihirli ve kocaman bir dünyaları var ki giren herkes orada kendine bir yer bulabilir. Ben de o zengin dünyaya girdiğimde, o koca dağlarda gezip, büyük okyanusların derinliklerine dalıp her şeyi keşfe çıkmak istiyorum. Yaptığım her yolculuğu da onlarla paylaşmak beni çok heyecanlandırıyor. Hikayeler, masallar, oyunlar kendimi keşfetmemi sağlıyor ve bu da anlatımımı ve yazımı güçlendiriyor. Bu sebeple birçok alanda yanlarındayım ve içim çocuk dolu.

2. Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı?

Açıkçası bunu cevaplamak çok zor ama Ayşegül serisini merakla okuduğum zamanları hatırlıyorum. Fakat zihnimde yer edinmiş iki çocuk kitabı var. Biri Çocuk Kalbi diğeri de Gümüş Patenler. Çocuk Kalbi kitabını okurken çok üzüldüğümü, Gümüş Patenler’de ise saf bir iyiliğin verdiği mutluluk hissini ve buz pateni yapmanın beni çok heyecanlandırdığını hatırlıyorum. Çünkü kitabın ilk adını duyduğumda gümüş patenleri sihirli bir şey gibi düşünüp aşırı heyecan duymuştum. 

3. Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu?

Defalarca okuyup, seyrettiğim Harry Potter serisi olabilir. Ama yazmaktan öte kitabın içindeki bir karakter olmak isterdim galiba. Sihir beni hep heyecanlandırır. 

4. Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtebilir misiniz?

Beta Kids yayınevinden çıkan, Steve Antony’in yazdığı Seni Seviyoruz Bay Panda BEDAVA KUCAKLAŞMA kitabını okudum. Hala atlatamadığımız bu pandemi döneminde, hasret kaldığımız kucaklaşmayı sıcacık bir dille işlenmiş. Aynı zamanda görgü kurallarını da içinde anlatabileceğimiz sevimli bir kitap olmuş.

edebiyathaber.net (12 Ocak 2021)

Yorum yapın