Mario Levi okurlarıyla buluşuyor

Mart 4, 2012

Mario Levi okurlarıyla buluşuyor

Mario Levi Dünya Kadınlar Günü kutlaması kapsamında 6  Mart'ta FMV Ayazağa Işık Okulları'nda okurlarıyla  buluşuyor.

Saat 13.00'te Maslak'taki  okul kampüsünde yapılacak  buluşmada Mario Levi  kadınlarındünyasını onları anlamaya çalışan bir  erkekgözüyle anlatacak. 

Mario Levi'nin ilk kitabı Jacques Brel: Bir Yalnız Adam 1986 yılında yayınlandı. 1990 yılında yayınlanan ilk öykü kitabı Bir Şehre Gidememek otobiyografik  özellikler taşır ve yazarın hem aşkları, hem de  çocukluk ve ilk  gençlik yıllarıyla hesaplaşması gibidir. Kitap o yılın Haldun Taner Öykü  Ödülü'nü kazandı. 1991 yılında ikinci kitabı Madam Floridis Dönmeyebilir İstanbul'un azınlık çevrelerine ve  topluma  uyum  sağlamakta zorlanan insanlarına yer verir. 1992 yılında daha çok bir “anlatı” olarak görmeyi yeğlediği ilk romanı En  Güzel Aşk Hikayemiz'i yazdı. 1993'te başladığı İstanbul Bir Masaldı adlı kitabını altı yılda bitirerek 1999 yılında yayınladı.

Bu kitap da yirmili yıllar ile seksenli yıllar arasında İstanbul'da yaşamış bir Yahudi ailesinin hikâyesidir. Şehrin öteki azınlıklarından kahramanlar bu hikâyede de görünür. Bu eseriyle 2000'de Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandı. Lunapark Kapandı ve Bir Yaz Yağmuruydu adlı kitapları 2005 yılında yayımlandı. Karanlık Çökerken Neredeydiniz 2009 yılında, İçimdeki İstanbul Fotoğrafları 2010 yılında okurla buluştu.

Yapıtlarını satın almak için

Kaynak: haberler.com (4 Mart 2012)

 

Yorum yapın