Kalem Edebiyat Okumaları devam ediyor!

Mart 4, 2012

Kalem Edebiyat Okumaları devam ediyor!

2009’dan bu yana Çırağan Otel Kempinski sponsorluğunda düzenlenen Kalem Edebiyat Okumaları yeni konseptiyle Cezayir Restaurant’ın konferans salonunda okurları yazarlarla buluşturmaya devam ediyor. 
 
Geleneksel hale gelen yazar okumalarının ilki British Council’ın katkılarıyla hem Türkiye’den yazarları hem de yurtdışından edebiyatçıları ağırlayacak. 
 
Her ay yapılacak olan Kalem Edebiyat Okumaları, İTEF-İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’ne kapılarını açtıktan sonra edebiyata dair etkinliklerin daha çok tercih edilen mekânı haline gelen Cezayir Restaurant’ı 8 Mart 2012 Perşembe, saat 19.00’da edebiyat severlerle dolduracak.         
 
Kalem Ajans’ın British Council işbirliğinde düzenlediği Kalem Edebiyat Okumaları’nın bu ilk oturumunda Aslı E. Perker ve Doğu Yücel, British Council’in davetlisi olarak İstanbul’a gelen İngiliz edebiyatının yükselen isimlerinden Tom Connoly ve Tim Pears ile birlikte okurların karşısına çıkacak. 
 
British Council'ın Türkiye'nin 2013 Londra Kitap Fuarı’na Odak Ülke olarak katılacak olması vesilesiyle desteklediği etkinlikte Türkçe-İngilizce simültane çeviri yapılacaktır. 
 
Genç yazarlarla tanışmak ve sohbet etmek için 8 Mart Perşembe günü 19.00'da , Cezayir Restaurant’a gidilebilir
 
Cezayir Restaurant, Toplantı Salonu, Hayriye Cad. No: 12 Galatasaray, Beyoğlu    
 
Katılım ücretsiz.
Hoş geldiniz kokteyli 18.30
Okuma 19.00
 
Tim Pears, Kent şehri kırsalında bir din adamının oğlu olarak 1956’da dünyaya gelir. 16 yaşında “babasının kitaplarını okuyarak okuldaki eğitimden daha iyi bir eğitim alacağını” düşündüğünden okulu bırakır ve yazar olmaya karar verir. ‘90’lı yıllarda aralarında İngiltere’nin en prestijli ve köklü ödüllerinden Hawtorndern Prize’ın da bulunduğu pekçok ödüle layık görülen Pears, kariyeri boyunca sinemayla flört etmiş, bir süreliğine okula dönüp sinema eğitimi almış bir yazar. In a Land of Plenty adlı ikinci romanı 2001’de BBC tarafından beyaz ekrana 10 bölümlük bir mini dizi olarak uyarlanmış olan Pears, “Romanın iki büyük teması var, biri savaş diğeri ise aile. Ben hiç savaş görmediğim için, aile içindeki savaş meydanını anlatıyorum,” diyor.  
 
Tom Connoly, Tim Pears gibi Kent şehrinde fakat 80’li yıllarda yetişir. İlk romanı A Spider Truce ile dikkatleri üzerine çeken yazar, Writers' Guild of Great Britain Award’un da aralarında bulunduğu bir dizi ödüle aday gösterilir. Yönetmen yardımcılığı ve set asistanlığı yaptığı dönemi BBC ve Channel 4 gibi televizyonlara ve sinemaya yaptığı ödüllü kısa filmleri izlemiş. Yazar ikinci romanı Men Like Air’i İngiltere Dünya Kupası’nı (bir kez daha) kazanmadan bitirmek istiyor.    
 
Aslı E. Perker, 1975'te İzmir'de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi babasının görevi nedeniyle farklı Anadolu şehirlerinde okuyarak tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Bir reklam ajansında metin yazarı olarak yazım kariyerine başlayan Perker, sırasıyla Aktüel Dergisi, Radikal, Yeni Binyıl ve Sabah gazetelerinde gazeteci-röportör olarak çalıştı. 2001 yılında New York'a taşındıktan sonra profesyonel hayatını çevirmen olarak sürdürürken bir yandan da edebiyat çalışmalarına ağırlık verdi. Ve ilk romanı Başkalarının Kokusu 2005, ikinci romanı Cellat Mezarlığı 2009, üçüncü romanı Sufle 2011 yılında çıktı. Portekizce, İtalyanca, Bulgarca, Romence, Arnavutça İspanyolca çeviri hakları satıldı. Makaleleri halen çeşitli yayınlarda yayımlanmakta olan Perker, New York, İstanbul ve Foça'da yaşamaktadır. 
 
Doğu Yücel, 15 Nisan 1977’de İstanbul’da doğdu. 1997’de Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda, 1999’da Nostromo Kısa Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda başarı ödülleri kazandı. 2001’de Düşler, Kâbuslar ve Gelecek Masalları isimli hikâye kitabı, 2003’te ise Hayalet Kitap isimli romanı yayınlandı. Blue Jean dergisinde çalışan Doğu Yücel, Okul ve Küçük Kıyamet filmlerinin senaryosuna imza attı. Yazarın yeni romanı Varolmayanlar 2011 yılında yayımlandı. 
 
edebiyathaber.net (4 Mart 2012)

Yorum yapın