Leyla Ruhan Okyay’dan çocuklara: “Bulut Delisi”

Temmuz 5, 2017

Leyla Ruhan Okyay’dan çocuklara: “Bulut Delisi”

Leyla Ruhan Okyay’ın 8-12 yaş grubu için yazdığı Bulut Delisi Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocuksu hayaller gökyüzüne dokunur!

Leylek Havada ve Hayal Kız adlı kitaplarıyla sevilen, ödüllü yazar Leyla Ruhan Okyay, son kitabında, çocukların kurduğu her hayalin bir yolculuk olduğunu duyumsatıyor. Kalplere dokunan, bulutlarla haşır neşir bir hikâye anlatan yazar, geçmişin acı izlerini renkli düşlerle ve dostluk bağlarıyla siliyor. Zengin temaları ve gerçekçi karakterleriyle dayanışmayı ve sevgiyi yücelten roman, arkadaşlığın, paylaşmanın, elbirliği etmenin yaşamsal önemini hatırlatıyor. Anılarla dolu bir tren yolculuğuyla okurlarını Kars’a kadar götüren bu umut dolu kitap, genç illüstratör Merve Atılgan’ın desenleriyle renkleniyor.

Çağla, bulutlara sevdalı, neşeli bir çocuktur. Sık sık gökyüzündeki bulutlara bakıp düşsel oyunlar kurar. Kars’a yapılacak okul gezisini duyduklarında, bütün sınıf çok heyecanlanır. Hem trene hem de uçağa bineceklerdir! Ancak, Azad’ın geziye gelemeyeceğini öğrenince çok üzülürler. Neyse ki, okulda düzenlenen öykü yarışmasının birincisi geziyle ödüllendirilecektir. Acaba, Azad’ın kâğıdına dökülen hikâye, onları hep birlikte bulutların üzerine çıkaracak mıdır?..

Leyla Ruhan Okyay

1952’de Kırklareli, Alpullu’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültede Mimarlık Tarihi ve Restorasyon Enstitüsü’nde kent koruma projelerinde çalıştı; yüksek lisans eğitimini de aynı konuda tamamladı. İlk öykü kitabı Gölgesi Güz’ü (2000), Geyikli Orman (2003) ve Çilesine Âşık (2010) izledi. Yalın diliyle dikkati çeken Okyay, çok sayıda seçkiye katıldı. 2006 yılında, Almanca’ya çevrilen Türk edebiyatından öykücüler antolojisinde yer aldı. İstanbul’un semt tarihleri kapsamında, Yeşilköy: Bizim Köyden Trenler Geçer (2012) adlı kitapta çocukluk anılarını anlattı. Okyay’ın, Günışığı Kitaplığı’nın “Köprü Kitaplar” dizisi için yazdığı romanı Leylek Havada (2012), Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) tarafından 2012 Yılın En iyi Gençlik Romanı seçildi. Son kitabı, çocuklar için yazdığı Hayal Kız (2014). Bu resimli öykü kitabında, hayallerinin peşini bırakmamakta kararlı bir çocuğu anlatan Okyay, istanbul’da yaşıyor, bir kızı var.

edebiyathaber.net (5 Temmuz 2017)

Yorum yapın