LACİVERT’in 97. sayısı çıktı

Ocak 13, 2021

LACİVERT’in 97. sayısı çıktı

Yayın hayatındaki 16’ncı yılını dolduran LACİVERT Öykü ve Şiir Dergisi, 2021 yılında da yeni dosya konusu, öykü, şiirleriyle okurlarıyla buluştu.

97’inci sayıya ulaşan LACİVERT’in dosya konusu;  “Psikanaliz, Freud ve Edebiyat”.

Dosya konusu yazarları; Cafer Şen, Ertuğrul Aydın,  İsmet Emre,  Pınar Üretmen, Talat Parman, Deniz Aktan Küçük, Bayram Sarı, M. Gül Uluğtekın

Fulya Bayraktar ve Tümay Çobanoğlu  tarafından gerçekleştirilen söyleşi ile okuma ziyafeti sunan LACİVERT’in 2021 yılındaki ilk konuğu Mehmet Erte.

 “Müzik, Yazın ve Diğer Güzel Sanatlar” başlığındaki inceleme yazısı Ahmet Demir imzasını taşıyor.

Ölümünün  40’ıncı  yılında  unutulmayan Özdemir Asaf, Oğuz Tümbaş’ın “Bir Sözcüğe Bin Anlam Yükleyen Şair;  Özdemir Asaf’ı Yeniden Anmak…”  isimli çalışması ile dergi sayfasında.

 “Derginin ”Eskilerden” bölümü için, Berna Moran’ın “Edebiyat ve Hakikat” adlı yazıyı  günümüze taşıyan isim ise Yonca Yaşar.

Kültür-sanat başlığında Damla Atik, “Dijital Ruhlar” adlı  deneme yazısıyla İbrahim Kara ve  “Arka Bahçe’lerden Bir Sözebesi” isimli tanıtı yazısıyla  Hatice Sönmez Kaya.

Öyküleriyle:

 İdris Erdoğdu, Şeref, Utku Şahin , Iclâl Nur, Fatih Parlak, Baki Mesut Köprücü, Aydin Erdem.    

Şiirleriyle;

Ilkiz Kucur, Uğur Olgar, Mehmet Akif Tutumlu, Fatma Ozan, Josef Kilçiksiz, Eren Şahin, Yener Çetin, Taha Faruk Dal, Gülsüm Işildar, Batuhan Çağlayan, Ibrahim Ekrem Keleşoğlu, Yeşim Teke, Adil Yilmaz, Hasret Yilanci.

edebiyathaber.net (13 Ocak 2021)

Yorum yapın