Delidolu’nun 2021 Yayın Kataloğu çıktı

Ocak 13, 2021

Delidolu’nun 2021 Yayın Kataloğu çıktı

Delidolu, ”Alışmayın, Okuyun!” sloganıyla yeni yayın döneminde farklı içerik, anlatı ve sunum türlerinin zenginliklerinden beslenen, farklı dillerden ve coğrafyalardan kurmaca ve kurmaca dışı eserleri bir araya getirdiği bir seçkiyle okurlarına sesleniyor.

Delidolu 2021 Yayın Kataloğu koleksiyonundaki eserlerin yanı sıra yayınevinin ”mutfağındaki” kitaplara ilişkin sunduğu kapsamlı içerik ve tasarımı ile dikkat çekiyor.

2021’de Delidolu takipçilerini hangi kitaplar bekliyor?

Arapça edebiyatın yükselen yıldızlarından Halid Halife, şiirsel romanı Bu Şehrin Mutfaklarında Bıçak Yok‘ta, elli yılı aşkın bir dönemde Suriye’de yaşanan toplumsal parçalanmayı, yıkılan hayalleri, şiddeti ve korkuyu çarpıcı bir anlatımla gözler önüne seriyor. Yine çağdaş Arapça edebiyatın öne çıkan isimlerinden Hoda Barakat, kendisine Necib Mahfuz Roman Ödülü kazandıran Akdeniz Sürgünü ile iç savaş sonrası harap olmuş Beyrut’u arka plana alarak babasının kumaş dükkânının yıkıntıları arasında hayatta kalmaya çalışan, halüsinasyonlar gören yalnız bir adamın çokkatmanlı hikâyesini anlatıyor. Caz Çağı’nın en çok konuşulan yazarlarından biri olan Dorothy Parker, Türkçeye ilk kez çevrilen öykülerinde kötü seçimlerin bedellerini ödeyen sıradan insanların bazen esprili bazen dokunaklı yaşamlarına temas ediyor. Efsane yazar Sör Terry Pratchett‘ın 41 kitaplık ”Diskdünya” serisi yeni kitaplarla hızla dönmeyi sürdürüyor. Yeni yayın döneminde ayrıca Canavarın Çağrısı‘ndan tanıdığımız Patrick Ness Hakkında Hiçbir Şey Bilmediğim Şeyler adlı öykü derlemesi, Almanca edebiyatın yıldız isimlerinden Andreas Steinhöfel Dünyanın MerkeziÇöplük‘ün yazarı Andy Mulligan Trendeki AdamJohn Boyne Gökyüzüne Uzanan Merdiven ve George Saunders Tilki 8 adlı resimli öyküsüyle edebiyatseverlerle buluşuyor.

Delidolu’nun, 2021’de okurlarını farklı düşünsel yolculuklara taşıyacağı kurmaca dışı eserlerinden öne çıkanlar ise şöyle: Sanat, zanaat ve ticaret faaliyeti olarak kitap editörlüğünün temel aşamaları ve incelikleri üzerinde duran ve hem bu alana ilgi duyan okurlar hem de yayıncılar için bir başucu kitabı olmaya aday Editör Ne İş Yapar? yayıncılıkla ilgili çok temel meseleleri ele alıyor. 21. yüzyılın önemli düşünür ve yazarlarından Ricardo Piglia‘nın 1976-1998 yılları arasında kendisiyle yapılmış söyleşilerden ve konuşmalardan oluşan Kurmaca ve Eleştiri ”Okumak” alt temasından yayıma hazırlanan bir başka kitap. Edebiyattan sinemaya ve farklı sanat dallarına uzanan Piglia, okurları gerçeklik, kurmaca, okuma ve yazma eylemleri üzerine düşündürüyor. Deneyimli gazeteci Ryszard Kapuściński‘nin Futbol Savaşı adlı kitabı ise 20. yüzyıl sonundaki savaşların ve zulmün kronolojisini sunuyor. Kapuściński, etkileyici anlatımı ve olaylara, insanlara yönelik yaklaşımındaki duyarlılıkla Orta Doğu, Latin Amerika ve Afrika’daki devrim ve darbeleri, bunların arka planındaki hikâyeleri ele alıyor.

Delidolu 2021 Yayın Kataloğu‘nu incelemek ve PDF formatında yüklemek için tıklayın.

edebiyathaber.net (13 Ocak 2021)


Yorum yapın