Kutuplar arası, buz gibi bir macera!

Ekim 20, 2021

Kutuplar arası, buz gibi bir macera!

Jeremy Strong’un yazdığı, Jamie Smith’in resimlediği üç kitaplık “Neli Buzgibi” serisi, 7 ve üzeri yaş grubu için Zeynep Büşra Bölükbaşı çevirisiyle Tudem Yayınları tarafından “Sen de Oku” koleksiyonundan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tüm penguenler soğuk hava koşullarında yaşar, bir kuş türü oldukları için uçabilir ve pek tabii ki yüzemezler diye düşünüyorsanız; penguenler hakkındaki bilgilerinizi yeniden gözden geçirmenizde yarar var.

Doğru bildiğiniz yanlışlar, belki de dünyanın en ünlü kâşif pengueni Neli Buzgibi ile henüz karşılaşmadığınız için olabilir…

Neli, gözlerinin üzerinden saçak saçak fışkıran sarı tüyleri ile hemen fark edilebilecek bir makaroni pengueni. O da nasılmış diye sorduğunuza göre; yeryüzünde yaşayan tam on yedi değişik penguen türü olduğunu da bilmiyorsunuz anlaşılan.

O hâlde Neli Buzgibi ile tanışmanın vakti geldi de geçiyor bile… Neli, hem ÇOK ilginç hem de BENZERSİZ bir penguen! Söylesenize, hangi penguen yaşadığı Güney Kutbu’ndan tam olarak, yirmi bin beş yüz kilometre uzağa, ta Kuzey Kutbu’na yolculuk yapabilir ki!?

İngiltere’de eserleri 200 binden fazla satan ve pek çok ödüle değer görülen Jeremy Strong‘un, “Sen de Oku” koleksiyonuna eklenen üç kitaplık “Neli Buzgibi” serisi, küçük okurlarına katıksız bir kahkaha tufanı vadediyor, çevreye karşı duyarlılıklarını artırıyor.

Ve belki en önemlisi; küçük bir penguenin korkularıyla yüzleştikçe ve karşısına çıkan engelleri aştıkça (bazen tesadüfen bile olsa!) geçirdiği hızlı değişimi ve nasıl da gözü pek bir cesaret timsaline dönüştüğünü gösteriyor.

edebiyathaber.net (20 Ekim 2021)

Yorum yapın