Küsurat Çocuk’un son kitabı Çıktı: Hani Artardı?

Nisan 13, 2022

Küsurat Çocuk’un son kitabı Çıktı: Hani Artardı?

Meryem Melike Şahin’in yazdığı Merve Özcan’ın resimlediği Hani Artardı, Küsurat Çocuk’tan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Küsurat Çocuk, ailesine yeni üyeler eklemeye devam ediyor. Okul öncesi çağındaki çocuklara değerler öğretimi danışmanlığı yapan Meryem Melike Şahin’in iç ısıtan anlatımı ve Merve Özcan’ın çizimlerinin buluşmasından doğan Hani Artardı, 4 yaş ve üzeri çocuklar için eğlenceli ve öğretici bir hikâye.

 Çocukların sahip olduğu şeyleri paylaşmayı reddetmesi ve bu konuda kendilerini huzursuz hissetmeleri oldukça doğal. Paylaşmaktan çekindiklerini, bu durumdan uzak durmak için çabaladıklarını görebilirsiniz. Endişelenmeyin, ebeveyn desteğiyle yardımlaşmayı ve paylaşmayı sevmeleri an meselesi! Hani Artardı, çocuklara paylaşmanın getirdiği mutluluğu anlatma yolunuzda sevimli bir yol arkadaşı olacak! Paylaşma davranışını çocuklara kazandırmak için en doğru zaman, 0-6 yaş aralığında oldukları dönemdir. Paylaşma ve yardımlaşma, hayat merdivenlerinin ilk basamaklarını ellerimizden tutarak tırmanan çocukların sosyal yaşantıları için gerekli kavramların başında gelir. Çocukların bu edimleri kazanması, sosyal yaşamlarında daha konforlu bireyler olmaları yönünden önem taşır.

Hani Artardı’nın küçük kahramanı Şifa’nın sevdiği şeyler, kalbinde büyükçe bir yer kaplıyor. Sevdikleriyle, elindekilerin çoğalacağını düşünerek paylaşımlar yapıyor. Gelin görün ki Şifa’nın paylaştıkça artacak sandığı şeyler, artacağına azalıyor. Şaşkınlık ve üzüntüyle sorulan, “Hani paylaştıkça artardı?” sorusunun peşine düşüp paylaştıkça nasıl çoğaldığını öğrenmek ister misiniz? “Bu işte bir yanlışlık olmalı. Hani paylaşmak çok güzeldi?”
Haydi, Hani Artardı ile kitabın kapağını kapattığımızda kazanım sağlayacağımız bir yolculuğa çıkalım!

edebiyathaber.net (13 Nisan 2022)

Yorum yapın