Kultura Litera Online Edebiyat Atölyeleri Kasım ayı boyunca meraklılarını bekliyor

Ekim 30, 2020

Kultura Litera Online Edebiyat Atölyeleri Kasım ayı boyunca meraklılarını bekliyor

Kültür ve edebiyat içerik üretim platformu Kultura Litera, Kasım ayı boyunca online atölye çalışmaları düzenlemeye devam ediyor. “Biraz da Edebiyat Konuşalım!” sloganından hareketle, yaratıcı yazarlıktan yaratıcı okuma çalışmalarına, eleştirel metinler üretmekten çeşitli edebi türleri ele almaya, konusu edebiyat olan her şey Kultura Litera’da yer buluyor. Platform bünyesinde düzenlenen bütün edebiyat atölyeleri online olarak zoom programı üzerinden canlı yayınlanıyor. Daha sonra yeniden izlemek isteyen katılımcılar ya da kaçıranlar için ise çalışmaların kayıtları alınıyor. 

Platform bünyesinde Kasım ayı boyunca gerçekleşecek çalışmalar ise şöyle:

“Ahmet Ergenç ile Yazar Okumaları IV – Sevim Burak”, “İlk Kitap Atölyesi”, “Mahir Ünsal Eriş ile Öykü Yazma Atölyesi” ve “Oylum Yılmaz ile Roman Yazma Atölyesi”.

Atölye çalışmalarına katılmak ve ayrıntılı bilgi almak için platformun eventbride’daki sayfasına bu linkten https://www.eventbrite.co.uk/o/kultura-litera-ltdco-29967240496

girebilir ya da Kultura Litera’yla @kulturalitera instagram ve @edebiyatkultura olmak üzere twiterdaki hesapları aracılığıyla birebir iletişime geçebilirsiniz. Kultura Litera’nın daha önce gerçekleştirdiği atölye kayıtlarına da yine aynı şekilde ulaşmak mümkün.

Platformun Fransızca, İspanyolca, Osmanlıca ve İbranice dillerinde yine online özel dil dersleri verdiğini de ayrıca hatırlatalım. 

Kultura Litera Kasım 2020 Programı

8/9 Kasım Ahmet Ergenç’le Yazar Okumaları IV- Sevim Burak: Edebiyatımızın dikkatleri üzerine çeken yeni kuşak eleştirmenlerinden Ahmet Ergenç, Yazar Okumaları başlığı altında Türkiye edebiyatına yön veren yazarlara, onların hayatlarına ve metinlerine odaklanıyor. Daha önce Tanpınar, Oğuz Atay ve Latife Tekin üzerine yazar okumaları yapan Ergenç bu defa edebiyatımızın en deneysel ve avangart yazarlarından biri olan Sevim Burak üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirecek. Ergenç’in yazar okumaları iki oturum halinde düzenleniyor.

11-12 Kasım, İlk Kitap Atölyesi: Oylum Yılmaz ve Mahir Ünsal Eriş yürütücülüğünde düzenlenen “İlk Kitap Atölyesi”, kendi kendine yazmanın bir adım ötesine geçip yazar olmak isteyenler için “bir kitap yayımlatma” çerçevesinde teknik ve edebi önerilerden oluşuyor. 11 ve 12 Kasım olmak üzere iki oturum halinde gerçekleşecek atölyede ilk kitap endişesini aşarak yazmanın ve yazdıklarını ortaya çıkartmanın her türlü aşaması tek tek ele alınıyor.

17/24 Kasım, Mahir Ünsal Eriş ile Öykü Yazma Atölyesi: Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Mahir Ünsal Eriş’in yürütücülüğünde gerçekleşecek bu atölye çalışmasında, öykünün bir edebi tür olarak yaratım süreci ele alınıyor. Hikaye kurgulama biçimlerinden karakter yaratmaya, atmosfer kurmaktan diyalog yazımına öykünün edebi serüveni anlatılırken katılımcılara iki hafta boyunca yazı alıştırmaları yaptırılıyor. Katılımcılar atölye boyunca yazı alıştırmalarının yanı sıra eş zamanlı olarak Türk ve dünya edebiyatının önemli öykücülerinden örnekler üzerinde çalışma imkanı da buluyorlar.


21/28 Kasım ve 5 Aralık, Oylum Yılmaz ile Roman Yazma Atölyesi: Yazar ve edebiyat eleştirmeni Oylum Yılmaz ile Roman Yazma Atölyesi 21 Kasım’da başlıyor. Bu atölye özellikle bir edebi tür olarak roman yazmakla ilgilenenler için. Romanın bir edebi tür olarak yaratım sürecinin ele alınacağı bu üç haftalık çalışmada, romansal anlatımın gelişimi ve roman yazmanın gerektirdiği teknikler üzerinde tek tek durularak katılımcıların yaratıcı yazın ve yaratıcı okuma süreçlerine katkıda bulunuluyor.

edebiyathaber.net (30 Ekim 2020)

Yorum yapın