Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Temmuz 31, 2018

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Kırşehir, sazın ve sözün büyük ustası Neşet Ertaş adına düzenlenen Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Festivali’nin ikincisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Bu yıl 3-5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde Ertaş’ın üç kelime ile özetlediği hayat felsefesi ‘sevgi, saygı ve hoşgörü’ çerçevesinde konserler, söyleşiler ve panellerin yanı sıra bir de ödül töreni yapılacak.

Bozlak denildiğinde akla gelen ilk isim olan Neşet Ertaş’ın, Yalan Dünya, Zahidem, Gönül Dağı gibi eserleri ünlü sanatçıların yanı sıra, abdallık ve bozlak kültürünü gelecek nesillere aktaran yerel sanatçıların konserlerinde bir kez daha halkla buluşacak.

Neşet Ertaş’ın hayatını, eserlerini anlattığı iki ciltlik büyük bir eser kaleme alan Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Erol Parlak’ın da katılacağı açılış töreninden sonra, Neşet Ertaş’ın eserlerinin ve hayatının ele alınacağı bir panel düzenlenecek. Panelin yapılacağı mekan ise geçtiğimiz yıl açılan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi.

Festival kapsamında, sözün ve sazın zirvesindeyken kendisine layık görülen devlet sanatçılığı unvanını “Hepimiz bu devletin sanatçısıyız” diyerek kabul etmeyen Neşet Ertaş’ın eserlerinin halkla buluşacağı üç günlük konser dizisinde birbirinden değerli sanatçılar da sahne alacak.

Kaynak: Hürriyet (31 Temmuz 2018)

Yorum yapın