Borga Kantürk ile “Kısa Mesafeler için Bir Kitaplık” söyleşisi 2 Şubat’ta Arter’de

Ocak 1, 2023

Borga Kantürk ile “Kısa Mesafeler için Bir Kitaplık” söyleşisi 2 Şubat’ta Arter’de

Sanatçı, küratör ve akademisyen Borga Kantürk, Arter Kütüphanesi’nde sergilenen Kısa Mesafeler Kitaplığı bağlamında 2 Şubat Perşembe akşamı saat 19:00’da Arter’in Sevgi Gönül Oditoryumu’nda bir konuşma gerçekleştirecek. Konuşma, yapıtın ortaya çıkış hikâyesine, taşınabilir bir kitaplık olarak sanat eseri fikrine ve izleyici-okur açısından kitaplığın/eserin sunduğu deneyim olasılıklarına odaklanacak. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye Arter’in internet sitesinden ulaşılabilir.

Yorumlama etkinlikleri, içinde yaşadığımız zamanı sanat aracılığıyla yorumlamaya yönelik etkinlikler sunan Arter Öğrenme Programı kapsamında düzenleniyor.

2 Şubat 2023 Perşembe akşamı saat 19:00’da Arter’in Sevgi Gönül Oditoryumu’ndagerçekleşecek “Sanatçı Konuşması: Kısa Mesafeler İçin Bir Kitaplık” başlıklı etkinlik, Arter Kütüphanesi’nde sergilenen Kısa Mesafeler Kitaplığı bağlamında düzenleniyor. Arter etkinlik kapsamında, yapıtın ortaya çıkış hikâyesine, taşınabilir bir kitaplık olarak sanat eseri fikrine ve izleyici-okur açısından kitaplığın/eserin sunduğu deneyim olasılıklarına odaklanan bir konuşma için sanatçı, küratör ve akademisyen Borga Kantürk’ü ağırlıyor. Eser bağlamında sanatçı, kütüphaneci ve tasnifçi gibi farklı roller üstlenen Kantürk, konuşmasında Kısa Mesafeler Kitaplığı‘nın mümkün kıldığı fiziki ve zihinsel yolculuk olanaklarını ele alıyor.

2020 yılında SAHA Studio kapsamında SAHA’nın desteğiyle üretilen Kısa Mesafeler Kitaplığı, Borga Kantürk’ün farklı zamanlarda eline geçen kitaplar arasından seçtiği 240 adet yayının alfabetik sırayla tasniflendiği bir kitaplık ve bu yayınların dizin bilgilerini içeren bir posterden oluşuyor. Kitaplık, kısa mesafe seyahatlerde sanatçıya eşlik etmiş, kalınlığı 120 sayfayı aşmayan kitapları bir araya getiriyor. Kitaplığa, birbiriyle bağlantılı üç fasikül şeklinde tasarlanan Kısa Mesafeler Kitabı başlıklı bir sanatçı kitabı da eşlik ediyor.

Sanatçı Konuşması: Kısa Mesafeler İçin Bir Kitaplık” başlıklı etkinlik, Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında ücretsiz olarak gerçekleşecek.

BORGA KANTÜRK HAKKINDA

(d. 1978, İzmir) lisans eğitimini 1995–1999 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde tamamladı. 1999–2003 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde yüksek lisans ve ardından sanatta yeterlik eğitimini tamamlayan sanatçı, aynı bölümde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. KUTU (2002) taşınabilir sanat mekânının kurucularındandır. 2003 yılında kurucu ekibinde yer aldığı K2 Sanat Merkezi’nin 2004–2007 yılları arasında proje direktörlüğünü üstlenmiştir. Ayrıca, 6x6x6 İzmir kolektifinin (2017) ve KARANTİNA (2018) sanat mekânının da kurucu üyelerindendir.

edebiyathaber.net (25 Ocak 2023)

Yorum yapın