Küçük Bay ve Bayanlar dergisi çıktı

Şubat 25, 2021

Küçük Bay ve Bayanlar dergisi çıktı

Küçük Bay ve Bayanlar dergisi yayımlandı.

Her şey bir soru ile başladı. “Gıdıklanmak neye benzer?” Oğlunun sorduğu bu soru ile kaleme sarılan İngiliz çizer Roger Hargreaves bugün dünyanın en sevilen serilerinden Küçük Bay ve Bayanlar’ın yaratıcısı ve en ünlü çocuk kitabı yazarlarından da birisi.

1971’de başlayan seri, bugün Hargareavas’ın oğlu Adam tarafından sürdürülüyor. Bay Gıdık ile başlayıp Küçük Bayan Günışığı ve Bay Mutlu kitaplarıyla süren seriye yepyeni ve eğlenceli karakterler katılmaya devam ediyor. Küçük Bay ve Bayanlar’ın sayısı bugün neredeyse 100 farklı karaktere ulaştı.

Şimdiye dek tüm dünyada 17 farklı dile çevrilen ve 200 milyondan fazla satan Küçük Bay ve Bayanlar Türkiye’de de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip. Her biri farklı özellikte karakteriyle çocuklara komik ve ilgi çekici hikâyeler anlatan seri, şimdi de Doğan Egmont’tan yayınlanan dergi versiyonuyla okurlarının karşısına çıkıyor.

“Tıkır tıkır öğren, kıkır kıkır eğlen!”

“Tıkır tıkır öğren, kıkır kıkır eğlen!” mottosuyla yayınlanan Küçük Bay ve Bayanlar dergisi serinin birbirinden eğlenceli karakterlerini etkinlik sayfaları ve kısa öykülerde buluşturuyor. Aynı zamanda çocukların bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak alıştırmalar içeren dergi sayesinde çocuklar ifade becerilerini de geliştirecekler.

İnteraktif bulmacalar, çocukların sonunu kendisinin getirdiği öyküler, zıt ve benzer kavramları çocuklara öğreten etkinlikler, çizim ve yazı becerilerini destekleyen faaliyetler, eğlenceli testler ve daha fazlasından oluşan bu rengârenk derginin ilk sayısı Mini Bay Güçlü kitabı ve 75’ten fazla çıkartma hediyesi ile raflardaki yerini aldı.

Küçük Bay ve Bayanlar neden bu kadar seviliyor?

Tüm dünyada bu seriyi bu kadar önemli ve okunur kılan şey konusunda uzmanların birleştiği görüş, Küçük Bay ve Bayanlar’ın sadece çok komik ve sempatik olmaları değil. Kitaplarının konu odaklı ilerliyor olması ve gayet net üslubu onları kolay anlaşılır kılıyor. Diğer yandan her karakterin kendine has kişilik özellikleri çocukların onlarla özdeşlik kurmasını ve ben hangisiyim sorusunu sorarak kitapları sahiplenmelerini kolaylaştırıyor.

Zamansız, herhangi bir kurum ya da düşünce ile ilişkilendirilebilir olmayışları sayesinde belli başlı stereotiplere de yenilmeyen serinin, uzmanlara göre çok kıymetli iki özelliği daha var: Okurlar, bu seri sayesinde kendilerini oldukları gibi kabul etmeyi öğrenirken, kendileri gibi olmayanlara karşı da saygılı olmanın değerini kavrıyorlar.

Küçük Bay ve Bayanlar serisi ile tanışmamış olanlar ve seriyi zaten çok sevenler için fırsat olan bu dergiyi tüm online satış noktalarının yanı sıra kitap ve dergi satılan her yerde bulabilirsiniz.

edebiyathaber.net (25 Şubat 2021)

Yorum yapın