Kuralına uygun kavga etmek için bir oyun kitabı: Önce O Başlattı

Eylül 7, 2023

Kuralına uygun kavga etmek için bir oyun kitabı: Önce O Başlattı

Elisabetta Maùti’nin Önce O Başlattı adlı kitabı Dinozor Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Psikolog ve yazar Elisabetta Maùti’nin, çocukların tartışma kültürünü eğlenerek öğrenmesi amacıyla kaleme aldığı Önce O Başlattı! adlı kitabı, Dinozor Çocuk’tan çıktı! Üç kardeşin arasındaki sonu gelmez tartışmaların hikâyesini çoktan seçmeli bir oyun biçiminde sunan Önce O Başlattı!’da okurlar, kendi tercihlerini yaparak farklı sayfalara yönlendiriliyor ve her defasında yeni bir kurguya yelken açıyorlar. Ebeveynlere ve çocuklarına birlikte oynayıp eğlenme imkânı yaratan kitap, küçük okurları kuralına uygun kavga etme ve sorunları çözüme ulaştırma konusunda her zaman yeni alternatifler bulmaya teşvik etmek için fikirleri, olasılıkları ve akıl yürütmeyi bir araya getiriyor.

Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk’un okurlarla buluşturduğu Elisabetta Maùti imzalı Önce O Başlattı!’da Tito, Rocco ve Maria’nın maceralarına Chiara Baglioni’nin resimleri eşlik ediyor.

Selam, ben Tito! Yedi yaşındayım. Düne kadar iflah olmaz bir kavgacıydım. Kardeşlerim Rocco ve Maria ile aramızda sonu gelmez tartışmaların kimseye bir faydası dokunmadı. Tıpkı okuldan döndüğümde en sevdiğim oyuncağımı kırık bulduğum zamanki gibi.

ELISABETTA MAÙTI HAKKINDA Modern Yabancı Diller ve Edebiyat ile Psikoloji Bölüm­lerinden mezun oldu. On beş yılı aşkın süredir çocuklar için masallar ve tiyatro oyunları yazıyor. Goffredo de’ Topis tekerlemesiyle Hans Christian Andersen yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. Dillocon1fiaba Derneği’nin kurucusudur.

edebiyathaber.net (7 Eylül 2023)

Yorum yapın