Kraliçeyi Kurtarmak’ın yazarı Vladimir Tumanov’dan yeni roman

Ekim 5, 2022

Kraliçeyi Kurtarmak’ın yazarı Vladimir Tumanov’dan yeni roman

Vladimir Tumanov’un Gizemli Hatıralar dizisinin üçüncü kitabı olan Ateşten Kaçmak, Günışığı Yayınları tarafından Mine Kazmanoğlu çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Matematiği ve coğrafyayı sevdiren fantastik romanlarıyla ünlü Vladimir Tumanov, “Gizemli Haritalar” dizisinin üçüncü kitabında okurlarını yine soluksuz bir maceraya davet ediyor. Alt Kardeşler ve Mariana bu kez, dünyaya yaklaşan göktaşından kaçmak için okyanusları aşmak, bir yandan da onu durdurmak için yeni bilmeceleri çözmek zorundadır. Uzay, tüketim ve sığınmacılık gibi dünyanın geleceğini belirleyecek konular üzerine düşündürürken, bilimsel düşünceyi ve araştırma yapmayı yücelten roman, iyi ile kötünün ezeli mücadelesini de tehlikeli keşiflerle harmanlıyor.

Bir göktaşını bilmeceler durdurabilir mi?

Alt Kardeşler’le birlikte, Bay Chagrin’in dükkânına giden Mariana, Güneş Sistemi haritasının bulunduğu ruloyu yanlışlıkla açar. Harekete geçen göktaşı Brimstone 13, yeni bilmeceler çözülmezse Kuzey Amerika’ya düşecektir. Milyonlarca insan, gemilerle tahliye edilmeye başlanır. Aksilikler sonucu ailelerinden ayrılıp yalnız kalan çocuklar, Avustralya’ya giden koca bir gemide cevapları bulmaya çalışırlar. Mahsur kaldıkları adadan onları kurtaran Ava sayesinde de doğal yaşamla tanışırlar…

Vladimir Tumanov: 1961’de Moskova’da doğan Vladimir Tumanov, 1991’den beri Kanada’da Batı Ontario Üniversitesi’nin Modern Diller ve Edebiyatlar Bölümü’nde öğretim üyesi. Yayımlandığı 2004 yılından bu yana Türkiye’de milyonlarca okura ulaşan Kraliçeyi Kurtarmak, Tumanov’un ilk çocuk romanı. Küçük okurlar kadar yetişkinlerin de ilgi gösterdiği macerada kahramanlar, matematiksel bilmeceleri çözerek tutsak kraliçeyi kurtarmaya çalışıyor. Yazarın, 2006 yılında yayımlanan ikinci romanı Haritada Kaybolmak da ilkiyle aynı başarıyı yakaladı. Çocuklar için bir diğer “zor” konu olan coğrafyayı temel alan kitapta, kardeş kahramanların hayatı, coğrafya bilmecelerini çözmelerine bağlı. Tumanov’un Böcek Çocuk adlı romanı 2017’de okurla buluştu. Gerçek bir olaya dayanan, gerilim dolu romanı Asılı Dağ’ın Kâhini (2020) de büyük ilgi gören yazarın çok sevilen Haritada Kaybolmak romanı, dünyada ilk kez Günışığı Kitaplığı’nca yayımlanan “Gizemli Haritalar” dizisini başlattı: Küresel ısınma gibi sorunlar üzerine kurulu Suda Kaybolmak‘ı (2021) uzaydan kopup gelen bir göktaşının tehdidinde süren üçüncü macera Ateşten Kaçmak (2022) izledi. Tumanov, eşiyle birlikte Kanada’nın London kentinde yaşıyor; bir kızı, bir de oğlu var.

edebiyathaber.net (5 Ekim 2022)

“Kraliçeyi Kurtarmak’ın yazarı Vladimir Tumanov’dan yeni roman” üzerine bir yorum

Yorum yapın