“Kontrollü Güç: İnsan Davranışlarının Evrimi” yayımlandı

Ağustos 5, 2016

“Kontrollü Güç: İnsan Davranışlarının Evrimi” yayımlandı

1470306481_kontrolluguc_kapakKoç Üniversitesi Yayınları (KÜY), Psikoloji ve Biyoloji kategorisinde Kontrollü Güç: İnsan Davranışlarının Evrimi adlı kitabı yayımladı. London School of Hygiene and Tropical Medicine’ın Hijyen Merkezi’nde evrimsel halk sağlığı üzerine araştırmalarını sürdüren Robert Aunger ve London School of Hygiene and Tropical Medicine Çevre Sağlığı Grubu’nun Direktörü Valerie Curtis’in yazdığı kitap, Ayşegül Turan tarafından Türkçeye kazandırıldı.

Tanıtım bülteninden

Kontrollü Güç, kuramsal temelini evrimsel biyolojiye dayan­dırarak insan davranış biçiminin diğer hayvan türlerinin dav­ranış biçimlerinden nasıl farklı bir evrim geçirdiğini anlatıyor.

İnsan davranışını sadece anlamak değil, aynı zamanda değiştirmek üzerine yapılan çalışmaların bir uzantısı olan Kontrollü Güç, davranış dünyasını işlevselci/adaptasyoncu görüşlerin ışığında değerlendiriyor ve standart insan davra­nışı açıklamalarının yöntemini kullanmayı reddediyor. Çev­resini kontrol etme yetisi sınırlı bir canlı olmaktan, dünyada büyük çevresel değişikliklere yol açan şimdiki davranış re­pertuarımıza doğru nesiller boyunca adım adım nasıl ilerle­diğimizi, evrim mantığını kullanarak açıklıyor. Kitap, evrim psikologlarına ve biyo­loglarına, antropologlara ve tüm bilim camiasına taze bakış açıları sunuyor.

edebiyathaber.net (5 Ağustos 2016)

Yorum yapın