Kjell Eriksson’dan polisiye roman: “Burundi Prensesi”

Şubat 12, 2016

Kjell Eriksson’dan polisiye roman: “Burundi Prensesi”

burundiKjell Eriksson’ın polisiye romanı “Burundi PrensesiLabirent Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Rüzgâr hızlanmaya başlamıştı. Kibritleri çıkarmadan önce pencerenin yanında bir süre bekledi. İlk kibrit hemen söndü; ikincisi de. Kalanları saydı ve yeteri kadar kibrit olmadığı konusunda endişelendi. Sürünerek tekrar içeri girdi, dışarı çıkmadan önce köşesini benzine batırdığı bir gazete aldı.”
(Kitaptan)

Çetin bir kış mevsimi. Kar küreyerek geçimini sağlayan, suçtan kurtulmaya çalışan insanlar. Öldürülen bir eş. Aynı zamanda bir kardeş ve baba. Akvaryum balıkları ve hayaller. Peki suçlu kim? Sistem mi, insanlar mı? Bir solukta okunacak, nefis bir İskandinav polisiyesi…

Kjell Eriksson, dilimize ilk kez çevrilen bir yazar. Son yıllarda epey revaçta olan İskandinav polisiyelerine yeni bir soluk getiriyor… “Burundi Prensesi” salt bir “ülke” polisiyesi değil; “küçük” insanı ve sorunlarını anlatan, toplumsal sorunlar ve çürümeye olabildiğince önem veren bir kurgu.

Mekân tasvirleri, karakterler ve polisiye öğelerin ustalıkla harmanlandığı romanda, “çocuk”tan suçlu yaratmayı şiar edinmiş bir anlayışın ülkemizdeki izleğini de görebileceğiniz, evrensel bir eser.

edebiyathaber.net (12 Şubat 2016)

Yorum yapın