“Kitaplar Arasında’’ sohbetlerinde 21. yüzyılın Paris’inde tiyatro ve göçmenler

Aralık 6, 2017

“Kitaplar Arasında’’ sohbetlerinde 21. yüzyılın Paris’inde tiyatro ve göçmenler

Boğaziçi Üniversitesi hocalarının özgün çalışmalarından yola çıkarak hazırlayıp yayımladıkları kitaplar üzerine konuştukları kitabevi sohbetleri serisi “Kitaplar Arasında” projesi 9 Aralık Cumartesi günü Emine Fişek’in “Aesthetic Citizenship: Immigration and Theater in Twenty-First-Century Paris’’ kitabı ile sürüyor. Beyoğlu’ndaki Homer Kitabevi’nde saat 15.00’te başlayacak sohbet tüm okurların katılımına açık.

Fişek’in 2017 Eylül ayında Northwestern University Press yayınları arasında yayımlanan “Aesthetic Citizenship: Immigration and Theater in Twenty-First-Century Paris’’ başlıklı kitabının konu edileceği sohbetin moderatörlüğünü Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi, Emeritus Prof. Dr. Cevza Sevgen üstleniyor. Emine Fişek, 21. yüzyılın Paris’inde teatral performansın rolü üzerine bir etnografik çalışma olarak özetlenebilecek bu kitapta göçmenlik, vatandaşlık ve ulusal kimliğin inşası gibi konuları tartışmaya açıyor. Fişek, göçmen hakları üzerine çalışan örgütlerin tiyatroyu nasıl kullandığını ele alarak tiyatro pratiğinin göçmen hakları, entegrasyon ve deneyimler üzerindeki rolünü irdeliyor. 

Yeni yılda yeni konuklar, yeni kitaplar…

Kitaplar Arasında sohbetleri, 6 Ocak 2018 tarihinde Volkan Yılmaz’ın “The Politics of Healthcare in Turkey’’, 10 Şubat tarihinde Murat Akan’ın “The Politics of Secularism: Reeligion, Diversity and Institutional Change in France and Turkey’’, 3 Mart tarihinde Nadir Özbek’in “İmparatorluğun Bedeli’’ ve 24 Mart tarihinde Halim Kara’nın “Osmanlı’yı Tahayyül Etmek / Tarihsel Romanda Fatih Temsilleri’’ kitapları ile devam edecek. 

Homer Kitabevi: Yeni Çarşı Caddesi No: 52 Galatasaray, Beyoğlu

edebiyathaber.net (6 Aralık 2017)

Yorum yapın