Kitap Cumhuriyeti Öykü Seçkisi başvuruları için son gün

Temmuz 31, 2022

Kitap Cumhuriyeti Öykü Seçkisi başvuruları için son gün

Kitap Cumhuriyeti, kurulduğu günden beri dijital kitap yayımı konusunda önemli bir açığı kapatırken, yayımladığı nitelikli kitaplarla, edebiyat ve yayın dünyasında da adından sıkça söz ettiren bir yayın ağı olmayı başardı. Kitap Cumhuriyeti, artan maliyetler karşısında birçok derginin ve yayınevinin kapandığını, geleneksel seçki kültürünün giderek azaldığını üzüntüyle izlemektedir. Kuşkusuz, okuru sürekli canlı ve ilgili tutmak yayıncılığın öncelikli ilkelerinden biri. Bu bağlamda Kitap Cumhuriyeti, üstüne düşeni yapmak adına her yıl farklı temayla bir öykü seçkisi hazırlamak için yola çıkıyor. 

“Çevre dostu” bir yayıncılığı amaç edinen Kitap Cumhuriyeti, 2022 yılı seçkisinin temasını “Çevre ve İklim Konulu Öyküler” olarak belirledi. Doğrudan ya da dolaylı olarak bu tema ile ilintili öyküler dikkate alınacaktır. 

Feridun Andaç başkanlığında Menekşe Toprak, Ömer Turan, Müge Koçak, Emrah Polat tarafından oluşturulan seçici kurul, gelen öyküleri titizlikle değerlendirip nitelik açısından 15 (On beş) öyküyü belirleyerek seçkiye kazandıracaktır. Seçkiye son başvuru tarihi 1 Eylül 2022’dir. Seçkiye katılmaya hak kazanan öyküler Aralık 2022’de açıklanacak ve “Kitap Cumhuriyeti Öykü Seçkisi 2022”, aynı ay içinde Kitap Cumhuriyeti tarafından yayımlanacaktır.

Seçkiye katılım koşulları:

1- Seçki için belirtilen temanın dışındaki öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

2- Bir kişi yalnızca 1 (bir) öyküyle seçkiye katılabilir.

3- Gönderilen öyküler, Kitap Cumhuriyeti’ne özel olmalı ve daha önce hiçbir yerde (kitap-dergi-internet) yayımlanmamış olması gerekiyor.

4- Seçkiye gönderilen öykülerin telif haklarının süresiz, bedelsiz ve koşulsuz olarak seçkiyi düzenleyen Kitap Cumhuriyeti’ne geçmiş olduğunu, seçkiye öykü gönderen her yazar kabul etmiş sayılır. (Seçkiye girmeye hak kazanan öykülerin daha sonra herhangi bir kitapta kullanılması izne tabi değildir.)

5- Seçki belirlemede Türk dil kuralları, yazınsal duyarlık ve değer aranacaktır.

6- Seçkiye son başvuru tarihi 1 Eylül 2022’dir. Bu tarihten sonraki gönderimler kabul edilmeyecektir.

7- Öykü gönderimleri, [email protected] e-posta adresine yapılacaktır.

Kitap Cumhuriyeti hakkında ayrıntılı bilgi>>>

edebiyathaber.net (25 Ağustos 2022)

Yorum yapın