Kitap Cumhuriyeti hakkında her şey

Ocak 14, 2024

Kitap Cumhuriyeti hakkında her şey

Türkiye’nin dijital kitap platformu Kitap Cumhuriyeti, Edebiyat Haber’in bir girişimi olarak Eylül 2020’de kuruldu. Kitap Cumhuriyeti’nin Yayın Kurulu’nda Müge İplikçi, Ömer Turan, Tuğba Dedeoğlu Demir, Emrah Polat ve Feridun Andaç bulunuyor. kitapcumhuriyeti.net üzerinden tüm türlerde kitap yayımlayan Kitap Cumhuriyeti’nin kitapları dijital ve ücretsiz.

Yazarlara çağrı>>>

Kitap Cumhuriyeti neden kuruldu?

Kitap Cumhuriyeti okurlarına, web’ten, tabletten, mobilden erişilebilir nitelikli ve ücretsiz kitap sunma deneyimini yaşatmak için yola çıktı. Yani Kitap Cumhuriyeti yayınevi değil, dijital bir platform. Kitap Cumhuriyeti’nde sadece uzman ekibimiz ve yayın kurulumuzca değerlendirilip seçilen kitaplar yayımlanacak.  Ancak gönderilen her dosyanın titizlikle inceleneceğini belirtmeliyiz.

Yazarlar için Kitap Cumhuriyeti!

Yazar ve yazar adayları; Kitap Cumhuriyeti’ne başvurabilir, başvurular yayın kurulumuz tarafından titizlikle değerlendirilir. Yayımlanmasına karar verilen kitap için tüm süreçler uzman ekibimizce organize edilir. Yani düzelti, son okuma, kapak tasarım, tanıtım metni, iç tasarım hizmetlerinin tamamı sunulur. Gerekirse yazar, geliştirici editörlük hizmeti de alabilir. Yayıma hazır hale gelen kitaplar kitapcumhuriyeti.net başta olmak üzere çeşitli mecralar üzerinden ücretsiz, sınırsız ve süresiz olarak indirilebilir. Ayrıca Kitap Cumhuriyeti kitaplarının tanıtım ve duyuruları bültenler ve edebiyathaber.net desteğiyle yaygın olarak yapılır. 

[email protected] adresi üzerinden merak ettiğiniz konular hakkında bilgi edinmeniz mümkün. Unutmayın: “Kitaplar özgürlük ister!”

Şimdiye Kadar Yayımlanan Kitaplar

1-Emrah Polat – Terra Rosa – Öykü

2-Melek Kılıç – Adsız Pencereler – Şiir

3-Sabahattin Ali – Sırça Köşk – Öykü

4-Nazê Nejla Yerlikaya – Günah Çalılıkları – Şiir

5-Orhan Veli – Seçme Şiirler

6-Derleyen: Onur Çalı – Yaz Öyküleri – Öykü

7-Melih Elhan – Kedi Tedirginliği – Şiir

8-Feridun Andaç – İzdüşümler & Yanılsamalar – Anlatı

9-Beyhan Özer – Öyleyse Masumiyet – Öykü

10-Eylem Hatice Bayar – Son ve Bir Başlangıç – Öykü

11-Nazmi Özüçelik – Hayat Bir Tutam Çörekotu Tadında – Öykü

12-Sabahattin Ali – İçimizdeki Şeytan – Roman

13-Kolektif – Çevre ve İklim (Seçki) – Öykü

14-Memduh Şevket Esendal – Ayaşlı İle Kiracıları – Roman

15-Yasemin Akçam Ateşman – Defter Aşkı Öykü

16-Derleyen: Meltem Dağcı ve Melisa Parlak – Gezegenin Etrafındaki Kadınlar – Antoloji

Yayın İlkeleri

“Kitaplar özgürlük ister!” sloganıyla yola çıkan Kitap Cumhuriyeti, nitelikli yayıncılığın olmazsa olmazının yayın ilkelerinden geçtiğini bilmekte. Bu bağlamda Kitap Cumhuriyeti’nde;

1-      Irk, cinsiyet, sosyal düzey, dini inanç ve fiziki farkları aşağılayan kitaplar yayımlanamaz.

2-      Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı kitaplar yayımlanamaz.

3-      Şiddet ve zorbalığı özendirici veya kışkırtıcı, çocukları olumsuz yönde etkileyici, bireyler, topluluklar ve uluslar arasında nefret ve düşmanlığı körükleyici kitaplar yayımlanamaz.

4-     Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan lakap ve ifadeler içeren kitaplar yayımlanamaz.

(edebiyathaber.net)

“Kitap Cumhuriyeti hakkında her şey” üzerine 2 yorum

Yorum yapın