Kırmızı Bereli Kız’ın küçük sırrını merak ediyorsan, sayfayı çevir.

Nisan 14, 2022

Kırmızı Bereli Kız’ın küçük sırrını merak ediyorsan, sayfayı çevir.

Melek Özlem Sezer’in yazdığı, İpek Konak’ın resimlediği Ormanda Tek Başına – Sayfayı Çevir, 7 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İlk kez 2011 yılında yayımlanan Masallar ve Toplumsal Cinsiyet adlı ödüllü çalışmasındaki bakış açısından yola çıkan Melek Özlem Sezer, yeni dizisi “Sayfayı Çevir”de, klasik masalları çocuklar için yeni bir kurguyla, toplumsal cinsiyet eşitliğini temel alan bir yaklaşımla yeniden anlatıyor.

Kırmızı bereli kız büyükannesini ziyaret edecek. Bunun için de, ormanda uzun bir yürüyüşe çıkacak. Tıpkı “Kırmızı Başlıklı Kız” gibi. Ancak, tam da öyle değil sanki… Sözgelimi, ona beklediği öğütlerde bulunmuyor annesi. Olan biten her şey, bildiğimiz masaldan biraz farklı. Acaba büyükannesinin evinde nasıl bir sürpriz bekliyor kırmızı bereli kızı?

Tür: Öykü
Yaş aralığı: 7, 8, 9 +
Sayfa: 56
Fiyat: 28 TL

Hımm… Bir düşünelim bakalım… Küçük bir kız çok dikkatli olsa bile, koca ormanla nasıl baş edecek?

Şu keskin gözlü, sivri dişli kurtlar kokusunu alıp peşine düşerlerse, onları nasıl atlatacak? Ya yoluna akrepler, yılanlar, ayılar çıkarsa ne yapacak?

‘Küçük kızlar tek başına ormana gönderilirse, ne olur ki?’ diye soruyorsan, sayfayı çevir.

Yazar hakkında

Melek Özlem Sezer Hacettepe Üniversitesi, Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Üniversitelerde masal analizi dersleri verdi. Milliyet Çocuk (Miço) dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Çocuk tiyatrosuna emek verdi. TRT radyolarına yetişkinler ve çocuklar için masal, özel radyolarda şiir programları hazırlayıp sundu. TRT Çocuk kanalı için animasyon senaryoları yazdı, seslendirme yaptı. Sinema, halkbilim ve şiir dalında pek çok ödül sahibi olan yazar, çocuklar ve yetişkinler için yirmiyi aşkın eser kaleme aldı; Büyüklere MektuplarBüyüklerle Dalga Geçme DersleriEldivenlerimi Kim Çalıyor?Sakız Çiğneyen KediKaragöz’ün Gölgesini Kim Çaldı?Eyvah, Gölgeler Değişiyor!Sen Hiç Kebikeç Gördün mü? ve Ormanda Tek Başına adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (14 Nisan 2022)

Yorum yapın