Arter’den 23 Nisan’a özel ücretsiz atölyeler ve sergiler

Nisan 14, 2022

Arter’den 23 Nisan’a özel ücretsiz atölyeler ve sergiler

Arter, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuklara iki farklı atölye çalışması ve bir etkinlik kitapçığı armağan ediyor. Sergiler de ücretsiz gezilebilecek.

Herkesin yaratıcı sürecin parçası olabileceği bir ortamı mümkün kılmayı amaçlayan Öğrenme Programı kapsamında hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamda düzenlenen çocuk atölyeleri, Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekilleniyor ve her katılımcının kendi bakış açısını paylaşmasına özen gösteriyor.

23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 11:00’de gerçekleşecek “Çizgilerde Ne Saklı?” başlıklı çevrimiçi atölye, 6–9 yaş aralığındaki çocukları gündelik yaşamda karşımıza çıkan geometrik formlar ve tekrar eden şekilleri Arter’in güncel sergilerindeki yapıtlar aracılığıyla keşfetmeye çağırıyor. Gündelik nesnelerde gizlenen şekiller ve çizgiler üzerine bir sohbet etrafında kurgulanacak atölyede, katılımcılar tekrar eden desenlerle tesadüfi ve soyut resimler oluşturacak. Atölye için çocuklar iki adet resim kâğıdı, keçeli kalemler, kurşunkalem, silgi ve evde bulunan geometrik şekilli nesneleri kullanacaklar. Sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşen ücretsiz “Çizgilerde Ne Saklı?” atölyesine katılmak için [email protected] adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak gerekiyor.

Aynı gün saat 14:00’te Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek 6–9 yaş aralığındaki çocuklara yönelik “Kavanoz Galaksisi” atölyesi ise, katılımcıları OyunBu başlıklı grup sergisinde yer alan yapıtlar aracılığıyla ışık, gölge, uzam ve oyun kavramları üzerine düşünmeye davet ediyor. Navid Nuur’un sergide yer alan Evrensel Sürtünme Boşluğunun İçinde (2005–2008) başlıklı eserini inceleyen çocuklar, ardından gündelik malzemelerle bir galaksi tasarlayacak ve basit bir elektrik devresi kurarak galaksilerini ışıkla buluşturacaklar. Sınırlı sayıda katılımcı ve gerekli sağlık önlemleriyle gerçekleşecek atölyenin biletleri Arter’den temin edilebilir; 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya [email protected] adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir.

ARTER EVDE ÖĞRENME: FLUXUS

Arter Öğrenme Programı ekibi tarafından 6–12 yaş arası çocuklar için hayata ve sanata oyuncu ve yaratıcı bir bakış sunmak amacıyla hazırlanan “Evde Öğrenme: Fluxus” başlıklı etkinlik kitapçığı, hayatı sanat yoluyla deneyimlemek isteyenleri gündelik deneyimlerini yeni sorular etrafında keşfetmeye davet ediyor.

Arter Koleksiyonu’nda bulunan, Fluxus ile bağlantılı seçili yapıtlardan esinle oluşturulan bu renkli kitapçık, çocukların yetişkinlerle birlikte evde gerçekleştirebilecekleri düşünsel ve fiziksel etkinlik önerilerinin yanı sıra eserler ve sanatçıları hakkında bilgilere de yer veriyor. “Evde Öğrenme: Fluxus” başlıklı kitapçık, 23 Nisan 2022 tarihinden itibaren internet sitesinde ücretsiz olarak erişeme açık olacak.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Arter Pazartesi hariç her gün açık. Kurumsal Sponsor Tüpraş’ın değerli desteğiyle, tüm sergilere giriş 24 yaş altı izleyiciler için her gün; Perşembe günleri ise her yaştan izleyici için ücretsiz. Arter Beraber üyeleri ise sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret etmenin yanı sıra farklı ayrıcalıklardan faydalanıyor. Arter binasının Kütüphane, Kitabevi, Bistro by Divan, arka bahçe alanlarına ve Galeri 0’da yer alan sergiye giriş için bilet gerekmiyor. Ulaşım Sponsorları Ford Otosan ve Otokar’ın desteği sayesinde Taksim’den ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşılabiliyor. 

Bilgi için: arter.org.tr

Adres: Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul

Telefon: 0212 708 58 00

edebiyathaber.net (14 Nisan 2022)

Yorum yapın